A „mindent csak mértékkel” mondás nem hiába létezik. A legtöbb orvos és táplálkozási szakértő tudja, hogy ha teljesen megvonjuk magunktól azokat az ételeket, amelyeket szeretünk, az visszaüt, és sokkal többet eszünk belőlük, mint amennyit kellene. Vannak azonban bizonyos ételek, amelyeket a gasztroenterológusok – a bélrendszer és az emésztőrendszer egészségének megőrzésére szakosodott orvosok – az esetek 99%-ában (vagy inkább 100%-ban) elkerülnek.
Kattints a képre, és nyílik a galéria!




3 tipp, hogy több rostot vigyél be anélkül, hogy puffadnál
A rostfogyasztás nem könnyű azok számára, akik hajlamosak a puffadásra. A gasztroenterológus tippjei segítenek, hogy növeld a rostbeviteledet a kellemetlen tünetek elkerülésével.
NosaltyPanaszmentes élet laktózérzékenyen
A tejcukor-érzékenységgel élőknek sem kell teljes mértékben lemondaniuk a tejtermékekről, csak tudni kell mit és milyen módon fogyaszthatnak.
Bodon Judit dietetikusEzek a legjobb puffadásűző ételek
Talán nincs olyan ember, aki ne küzdött volna még puffadással életében, sőt, akadnak bőven olyanok is, akiknek rengeteg ételre reagál rosszul a szervezetük. Az alábbi kajákkal azonban épp az ellenkezőjét érheted el, és enyhíthetsz a problémákon, ha zavar a kellemetlen gázosodás.
Stuth-Nagy NikiMég több izgalmas cikk:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!