Ételek, amelyekkel csökkentheted a szemed alatti karikákat

Ha neked is gyakran árkos a szemed, akkor érdemes lehet bevetni ezeket az élelmiszereket, melyek külsőleg illetve belsőleg segítenek. Mutatjuk, pontosan hogyan.

Zabpehely

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zab rengeteg rostot is tartalmaz, ami szintén segít a táskák halványításában, méghozzá azzal, hogy táplálja az emésztőrendszert, és semlegesíti a méreganyagokat. Az sem utolsó szempont, mennyire tápláló reggelit lehet belőle készíteni!

Zabkása-variációk

A zabpehely szuper dolog - gyors, egészséges, és garantáltan jó pár órára telít, anélkül, hogy nagyon kiütne. Még rohanós hétköznapokra is az egyik legjobb reggeli, és úgy lehet ...

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

Uborka

Nemcsak nagyon frissítő és hűsítő, de segít összehúzni az ereket, illetve rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst is tartalmaz. Ezekkel a jótékony hatásaival segít csökkenteni a szemed alatti duzzanatot. Vágd vastagabb szeletekre, majd tedd a hűtőbe őket. Ha kellőképpen kihűltek, rakj a szemedre egy-egy szeletet körülbelül 10 percre.

via GIPHY

Avokádó

Ez a zöldség szintén nem belülről, hanem kívülről segít neked eltüntetni a fekete karikákat. Hámozz meg egy érettebb avokádót, majd szeleteld fel. Ezek után tegyél egy-egy karikát a szemed alá, és hagyd hatni 10 percig. A maradékból pedig készíts egy finom reggelit:

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...