5 isteni alapanyag, amelytől tutira ragyogni fog a bőröd

Jobb, ha ezeket az alapanyagokat beiktatod az étrendedbe, hiszen segítenek abban, hogy gyönyörű legyen a bőröd, plusz jó hír pedig, hogy isteni finomságokról van szó!

Fölösleges méregdrága krémekre költened azért, hogy szép legyen bőröd, ha nem figyelsz arra, milyen ételeket viszel be a szervezetedbe. A különböző élelmiszerek, gyümölcsök és zöldségek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy bőröd egészséges és szép legyen. Mutatjuk, melyek azok az ételek, amelyek segítenek abban, hogy puha és egyenletes legyen az arcod:

Ananász, a sárga csoda

Az ananász tele van C-vitaminnal, ami fokozza a kollagéntermelést, ez pedig elengedhetetlen a szép bőrhöz. Mindemellett gazdag még A- és B-vitaminban is, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy ragyogó legyen az arcod.

Ananászos zöld smoothie

Egy dolgot már elárultál magadról azzal, hogy ide jöttél: kíváncsi vagy. De vajon elég bátor is vagy-e ahhoz, hogy kipróbáld ezt a receptet? :) Az ajánlat a következő: nagy adag ...

Füge, a puha finomság

A rendszeres fügefogyasztás segíti az emésztést, a megfelelő emésztés pedig többek közt egyenlő az egészséges kültakaróval. Ezenkívül a füge B6-, C- és E-vitamint is tartalmaz, amik javítják a bőr textúráját és tónusát. Ráadásul antioxidánsokban is gazdag, ami meggátolja a korai öregedést.

Fügés-diós sütemény

Használjátok ki a fügeszezont, mert a füge nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, rosttal és ásványi anyagokkal. Ezúttal egy egyszerű diós süteményt dobtam fel néhány szem lila ...

Avokádó, a zöld kedvenc

Az avokádó szintén tartalmaz C- és E-vitamint, így már van két jó pontja, ezen kívül azonban még "józsírtartalma" is segíthet abban, hogy bőröd csodásan élettel teli, sima és egyenletes legyen.

Kétszínű avokádókrém

Az avokádó bizony nem csak sósan fogyasztható, hanem finomabbnál finomabb édes krémeket is készíthetünk belőle. Ez most egy lime-os-étcsokoládés verzió, de más ízkombinációkkal is ...

Mentás epres avokádósaláta

A nyári hőségben egy finom salátát - legyen az zöldség vagy gyümölcs szívesebben fogyasztok, akár egész nap is. Kedvenc gyümölcsöm az eper minden formában. Ez a mentás epres saláta ...

Pikáns avokádókrém

Igyekszem minél több növényi eredetű, húsmentes fogást beiktatni a hétköznapokba. Erre pedig az egyik legalkalmasabb az avokádókrém, ami pláne, nagyon egészséges is. Mivel rajongok az ...

Chiamag, a kis fekete

A chiamag rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, és tele van hasznos antioxidánsokkal. Ezentúl megtalálható benne az Omega-3 zsírsav is, ami segít leküzdeni a gyulladásokat és a kiszáradást. Ha pedig rendszeresen fogyasztod, akkor javulhat a vérkeringésed, ami szintén kihat az arcod állapotára is.

Sárgarépa, az egészséges snack

A sárgarépa bétakarotin-tartalmának köszönhetően szépíti a bőrödet. Ezt az anyagot ugyanis a szervezeted A-vitaminná alakítja, ami segít felvenni a harcot a pattanások és a ráncok ellen. Természetesen C-vitaminban is igen gazdag ez a zöldség, szóval fogyaszd bátran!

Sárgarépakrém

Ez volt a legelső szendvicskrémeim egyike, de családom töretlen lelkesedéssel kéri tőlem a mai napig az elkészítését. Van, aki majonézt tesz bele a tejföl helyett, de mi így, ...


Még több hasznos cikk, hogy egészséges legyél:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!