5 étel, amit mellőzz a kánikulában, megköszöni a gyomrod

A nagy forróság megviseli a szervezetünket, ez nem újdonság, azt viszont tudnunk kell, hogy az evés és az emésztés szintén tovább terheli testünk működését - ezért nyáron, kánikulában jobban tesszük, ha gyomorkönnyítő fogásokat választunk.

Tudjuk, hogy van pár szerencsés ember, akinek gyakorlatilag vasból van a gyomra, és bármit megehet, se emésztési probléma, se puffadás, se hasfájás nem kínozza. Őket szívből irigylik azok, akik szinte minden étkezés után a mellékhelyiségben töltik a következő fél órát, illetve azok, akik masszívan küzdenek az ételintoleranciák és -allergiák garmadájával.

A nyári kánikulát az emberi szervezet alapvetően megsínyli, így emésztésünk mellett a szívünk, vérkeringésünk, agyműködésünk is, az érzékeny gyomrúak számára pedig a forróságban fogyasztott ételek extra kihívást jelenthetnek.

Mutatjuk, mik azok, amiket inkább kerüljünk el, ha nagy melegben étkezünk, és érzékeny az emésztésünk!

Őket nyugodtan eheted:

Kattintsatok a galériára a nyáron nehezen emészthető ételekért!


Még több nyári tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek