5 étel, amit mellőzz a kánikulában, megköszöni a gyomrod

A nagy forróság megviseli a szervezetünket, ez nem újdonság, azt viszont tudnunk kell, hogy az evés és az emésztés szintén tovább terheli testünk működését - ezért nyáron, kánikulában jobban tesszük, ha gyomorkönnyítő fogásokat választunk.

Tudjuk, hogy van pár szerencsés ember, akinek gyakorlatilag vasból van a gyomra, és bármit megehet, se emésztési probléma, se puffadás, se hasfájás nem kínozza. Őket szívből irigylik azok, akik szinte minden étkezés után a mellékhelyiségben töltik a következő fél órát, illetve azok, akik masszívan küzdenek az ételintoleranciák és -allergiák garmadájával.

A nyári kánikulát az emberi szervezet alapvetően megsínyli, így emésztésünk mellett a szívünk, vérkeringésünk, agyműködésünk is, az érzékeny gyomrúak számára pedig a forróságban fogyasztott ételek extra kihívást jelenthetnek.

Mutatjuk, mik azok, amiket inkább kerüljünk el, ha nagy melegben étkezünk, és érzékeny az emésztésünk!

Őket nyugodtan eheted:

Avokádókrémes spagetti

Ez a tésztaétel nagyjából 15 perc alatt készül el. Isteni finom, izgalmas színe van és pont ezértmindenkinek a tetszését el fogja nyerni. Mindenképp érett avokádóval dolgozzunk, mert ...

Savanykás sóskafőzelék

A sóska sokak számára megosztó lehet, főleg, hogy az általános iskolai rossz menzás emlékeket idézheti. Ezzel a recepttel most jóvá tesszük a traumákat, amiket a konyhás nénik ...

Kattintsatok a galériára a nyáron nehezen emészthető ételekért!


Még több nyári tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...