5 alapanyag, ami könnyen beszerezhető, és jobb kedvre is derít

Ezek az ételek segítenek abban, hogy több boldogsághormon termelődjön a testedben, ezáltal egy kicsit jobb kedved legyen.

Ha le vagyunk törve, gyakran azonnal a hűtőhöz nyúlunk, hogy valamilyen étellel tegyük magunkat boldoggá. Bár sokak szerint ez igen káros szokás, ez nem feltétlen igaz, amennyiben nem a legzsírosabb, legkalóriadúsabb fogásokat fogyasztjuk. Lássuk, milyen ételeket érdemes enni, hogy egy kis boldogsághormonhoz jussunk.

Tojás

A tojásban olyan csodálatos tápanyagok vannak, mint a cink, a B-vitamin, az Omega-3 zsírsav és a fehérje, ami mind-mind pozitív hatással vannak az idegsejtek működésére. Ezen kívül pedig nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a diétád alatt is bátran eheted, amikor csak jól esik.

Mandula

A tökéletes nassolnivaló, amit akár az irodában is el tudsz majszolni. Ez a kis olajos mag telítetlen zsírokban gazdag, magas a rosttartalma, és magnézium is jócskán van benne. Állj meg egy maroknyinál!

Hársfaméz

A hársfavirág flavonoidot tartalmaz, ami csökkenti a gyulladásokat a testben, így az agyban is. Ráadásul a méz egészségesebb, mint a cukor, mivel kevésbé ingadozik tőle a vércukorszinted, sőt, a hársfaméz boldogsághormonokat is termel.

Avokádó

Az avokádóban rengeteg az egyszeresen telítetlen zsírsav, amely jó hatással van a vérnyomásra, és elősegíti a hangulatjavító szerotoninhormon termelődését. Napi fél avokádó azonban bőségesen elég, hogy feldobd egy kicsit a hangulatodat. Készíts bele egy finom reggelit vagy egy pohárnyi csokikrémet.

Étcsokoládé

Bizony, nem mindegy, milyen csokihoz nyúlsz, ha rossz kedved van. A legjobb, ha az étcsokit veszed elő, mivel ez serkenti az agy vérkeringését, és azonnal feldobja a koncentrációs képességedet és a hangulatodat. Ettől függetlenül ne vidd túlzásba, mert elég magas a kalóriatartalma.

Forrásunk volt.


Még több szuper étel:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

A 3 legegyszerűbb pizzatészta receptje Nápolytól New Yorkig

Nem is csak azért szoktak rá sokan a házi pizzakészítésre, mert manapság egy vagyonba kerül elmenni a legközelebbi olasz étterembe, hanem azért is, mert a próbálkozások során talán egyre többen ráébredtek két dologra. Nevesen, hogy a házi pizzasütés abszolút nem bonyolult, másrészt, hogy meglepően autentikus eredményt lehet elérni akár a saját konyhánkban is. Persze ehhez kell némi tanulás, egy marék tipp, no, meg persze egy megbízható recept. Ez utóbbi kettővel szerencsére az alábbi cikk is szolgálhat, a gyakorlást már mindenkinek magának kell elvégeznie.

Lakos Benedek

További cikkek