Étcsokoládé-mousse: desszertkrém a nagyon csokis édességek kedvelőinek. Keverd, habosítsd, és élvezd az elkészült finomságot!
Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez
- 300 g étcsokoládé (min. 65 %-os kakaótartalommal)
- 45 g vaj
- 5 db tojás
- 4 ek porcukor
- 240 ml habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés
- A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
- A tojássárgákat 2 evőkanálnyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve (vigyázva, hogy a tojásos tál alja nehogy beleérjen a vízbe) felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas csokoládéhoz.
- A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-tojásos masszához.
- A tejszínt a vaníliakivonattal felverjük, és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
- A habos krémet egy tiszta tálba öntjük, lefóliázzuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy amíg megszilárdul.
- Fagyiskanál segítségével gombócokat kanalazunk kis tálkákra, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.