Étcsokoládé-mousse igazán édesszájúaknak

Ha valaha veled is előfordulna, hogy A Konyhafőnök versenyzőihez hasonlóan össze kell mérned a tudásod másokkal csokimousse-készítésben, akkor válaszd ezt a receptet!

Étcsokoládé-mousse: desszertkrém a nagyon csokis édességek kedvelőinek. Keverd, habosítsd, és élvezd az elkészült finomságot!

Étcsokoládé mousse recept

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

Elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat 2 evőkanálnyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve (vigyázva, hogy a tojásos tál alja nehogy beleérjen a vízbe) felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas csokoládéhoz.
  3. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-tojásos masszához.
  4. A tejszínt a vaníliakivonattal felverjük, és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
  5. A habos krémet egy tiszta tálba öntjük, lefóliázzuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, vagy amíg megszilárdul.
  6. Fagyiskanál segítségével gombócokat kanalazunk kis tálkákra, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...