Idén már másodszor jártam Németországban, a Brezn vagy ahogy tetszik Bretzel hazájában. Soha nem hagyom ki, mindig eszek párat belőle. Magában, vajjal megkenve imádom. Sőt szendvics is kapható belőle – ott ahol egyébként lyukakat látnánk rajta kivirít a szalámi, sonka vagy éppen a lazac húsa. Egyszerűen fantasztikus! El is döntöttem, hogy saját kezűleg készítem el, keresgettem a recepteket, aztán erre a sajttal töltött ízbombára bukkantam, hát jobb, mint az eredeti!
A perec elkészítését csak elnapoltam miatta, ami késik nem múlik, de ezt egyszerűen nem lehetett kihagyni. Egy óra alatt elkészülnek a harapásnyi sajtgolyók. Langyosan a legfinomabbak, amikor még belül olvadósak. Eszméletlenül jól néznek ki pedig rém egyszerűek.
Családi, baráti összejövetelre gyorsan elkészülnek és a csapat odáig lesz a gyönyörűségtől. Sörperec tésztája miatt sört is adhatunk mellé, - málnással nagyon passzol - de ez egyáltalán nem lényeges, ebben a melegben egy laza fröccs vagy limonádé is megteszi, nem lehet abbahagyni.
A másik, amiért nagyon megtetszett ez a recept, a cheddar sajtos tölteléke. A fiam ugyanis egészen tízéves koráig nem evett sajtot, aztán rátalált erre a típusra és azóta amiben ez van, azt jó szívvel elfogyasztja. Különben, ha nem töltjük a tésztát perecet is formázhatunk belőle, akkor a nagyszemű só helyett a tetejére szórhatjuk a sajtot. A sózásnál viszont vigyázzunk, hogy tényleg a tetején maradjanak a szemek, ugyanis ez lesz a szexepilje!
A tésztát egyébként tölthetjük mással is, nekem a jalapenos-baconös-sajtos verzió tetszik a legjobban, ez a következő target. A másik nagyszerű hír, hogy a perec és a bogyó formákon kívül még csavarhatjuk is a tésztát, mondjuk virsli vagy kolbászka köré, ez is jó ötlet, nem?!
Jövő héten egy főzés nélküli fagyasztott édességet készítek addig is gömbölyítsük a sajtgolyókat tízesével- húszasával a gyerkőcökkel.Gréti