Tálak
A fém tálak azon kívül, hogy esztétikusabbak, sokkal inkább alkalmasak bármilyen tészta, szósz vagy hab keverésére. Könnyebb a tisztításuk, és az élettartamuk is jóval hosszabb egy műanyag edényénél, amely el is színeződhet a sok használat alatt.
Szemetes
Ha már nálatok is vannak szelektív hulladékgyűjtők, gyűjtsd Te is külön-külön a konyhai hulladékot. Vásárolj több szemetest vagy egy külön erre a célra készült terméket, amely lehetőleg rozsdamentes fémből készült.
Vágódeszka
A tömör fából készült vágódeszkák a legszebbek és egyben leghasznosabbak a konyhai munkáknál. Súlyuknál fogva nem csúsznak el szeletelés közben a konyhapulton. Rendszeresíts több vágódeszkát: kell egy a nyers húsoknak, egy a zöldségeknek, a készételeknek, és egy a kenyérszeleteléshez is. Használat után öblítsd le, majd dörzsöld át a felületüket egy félbevágott citrommal, így nemcsak a maradékok, de a kellemetlen szagok is távoznak róla.
Konyhai tárolódobozok
Liszt, kávé és cukor - megannyi zacskó a polcon. Tartsd inkább dobozokban az alapanyagokat, ha nincs kedved hetente takarítani a kamrát. Vagy tedd dobozokba a maradék ételeket - miután kihűltek, mehetnek a hűtőbe, ahol nem foglalnak akkora helyet, mint egy egész lábas vagy serpenyő. Amikor kiürültek, ne töltsd fel egyből őket, menjenek a mosogatógépbe avagy a konyhai csap alá egy alapos fürdőre, így a következő adag belekerülő alapanyag is tovább eláll.
Mosogatógép
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mosogatógépet vásároljon, de az is lehet, hogy nincs elég hely a konyhájában ennek a masinának, mégis, aki teheti, áldozzon rá - nagyon sok időt és felesleges munkát spórol meg vele.
Mosogatótálca
Olyan mosogatótálat válassz, amelyikhez nagy csöpögtetőfelület tartozik, hogy főzés közben, amikor a használt edényeket elöblíted, legyen helyed szárítani őket. (X)