Eszközök a tiszta konyha szolgálatában

Használj te is olyan eszközöket, melyek segítségével könnyebben megy a főzés, sőt, még a rendet is egyszerűbb megtartani általuk.

Tálak

A fém tálak azon kívül, hogy esztétikusabbak, sokkal inkább alkalmasak bármilyen tészta, szósz vagy hab keverésére. Könnyebb a tisztításuk, és az élettartamuk is jóval hosszabb egy műanyag edényénél, amely el is színeződhet a sok használat alatt.

Szemetes

Ha már nálatok is vannak szelektív hulladékgyűjtők, gyűjtsd Te is külön-külön a konyhai hulladékot. Vásárolj több szemetest vagy egy külön erre a célra készült terméket, amely lehetőleg rozsdamentes fémből készült.

Vágódeszka

A tömör fából készült vágódeszkák a legszebbek és egyben leghasznosabbak a konyhai munkáknál. Súlyuknál fogva nem csúsznak el szeletelés közben a konyhapulton. Rendszeresíts több vágódeszkát: kell egy a nyers húsoknak, egy a zöldségeknek, a készételeknek, és egy a kenyérszeleteléshez is. Használat után öblítsd le, majd dörzsöld át a felületüket egy félbevágott citrommal, így nemcsak a maradékok, de a kellemetlen szagok is távoznak róla.

Konyhai tárolódobozok

Liszt, kávé és cukor - megannyi zacskó a polcon. Tartsd inkább dobozokban az alapanyagokat, ha nincs kedved hetente takarítani a kamrát. Vagy tedd dobozokba a maradék ételeket - miután kihűltek, mehetnek a hűtőbe, ahol nem foglalnak akkora helyet, mint egy egész lábas vagy serpenyő. Amikor kiürültek, ne töltsd fel egyből őket, menjenek a mosogatógépbe avagy a konyhai csap alá egy alapos fürdőre, így a következő adag belekerülő alapanyag is tovább eláll.

Mosogatógép

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy mosogatógépet vásároljon, de az is lehet, hogy nincs elég hely a konyhájában ennek a masinának, mégis, aki teheti, áldozzon rá - nagyon sok időt és felesleges munkát spórol meg vele.

Mosogatótálca

Olyan mosogatótálat válassz, amelyikhez nagy csöpögtetőfelület tartozik, hogy főzés közben, amikor a használt edényeket elöblíted, legyen helyed szárítani őket. (X)

Ez csak néhány ötlet, további Jófogásért kattints ide!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...