Keresik a süteményt, amit Erzsébet királynőről nevezhetnek el

Erzsébet királynő idén ünnepli koronázásának 70. évfordulóját, ennek alkalmából pedig keresik azt az új sütemény, amit elnevezhetnek róla.

Szinte hihetetlen, de Erzsébet királynő már 69 éve ül a trónon, és idén platina jubileumot ünnepel, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját. Ennek tiszteletére országszerte keresik a legfinomabb süteményt, amit aztán az évforduló alkalmából Erzsébet királynőről neveznek majd el.

A Buckingham-palota által meghirdetett süteményverseny minden nyolc és annál idősebb brit állampolgár jelentkezhet saját receptjével. A beérkezett receptekből végül a zsűri választja majd ki a legjobb ötöt, majd ebből választják ki későbbiekben a győztest.

A zsűri pedig olyan hírességekből áll, mint például Dame Mary Berry, a Great British Bake Off korábbi zsűritagja, Monica Galetti, a MasterChef: The Professionals zsűritagja és Mark Flanagan, a Buckingham-palota főszakácsa.

Keresik a süteményt, amit Erzsébet királynőről nevezhetnek el

Az eredményhirdetés után a győztes receptet a publikum számára is elérhetővé teszik, valamint a jubileumi hétvége során, az ország minden éttermében meglehet majd kóstolni. Kíváncsian várjuk, mi lesz a nyertes sütemény!

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...