Utálta Erzsébet királynő, ha fotóra került ez a testrésze

II. Erzsébet brit királynő volt az egyik leggyakrabban fényképezett nő a világon, így feltehetően hozzá volt szokva a kamerákhoz. Egy testrészét azonban nem szerette fotókon látni.

II. Erzsébetről egész életében, de leginkább uralkodása alatt rengeteg fénykép készült. Mindegy, hogy egy eseményre látogatott el, beszédet mondott vagy hivatalos találkozóra érkezett, a sajtó munkatársai mindenhol várták és fényképezték őt. Egy friss interjúban pedig az is kiderült, hogy melyik testrészét akarta gyakran elrejteni a média elől II. Erzsébet.

Utálta Erzsébet királynő, ha fotóra került ez a testrésze / Fotó: WPA Pool/Getty Images

A brit uralkodó nem annyira kedvelte, ha a kezét fényképezték: derült ki egy podcastbeszélgetésből, amelyben a híres fotós, Rankin mesélte el egy találkozóját a királynővel.

2022-ben, II. Erzsébet aranyjubileumának alkalmából 10 fotós portrét készíthetett az uralkodóról, és a 10 között ott volt Rankin is.

Találkozásuk történetéből két dolgot emelt ki a művész: a királynő közvetlenségét, illetve a nemtetszését a saját kezéről. Amikor ugyanis Rankin képet akart készíteni a kardot fogó Erzsébetről, ő csak annyit mondott: „Nem szeretem a kezemet”.

Ezen kívül azonban nagyon jó hangulatban telt a fotózás: „Bejött, és egyszerűen lehengerelte az embert. Soha nem éreztem még ilyen aurát, az első perctől kezdve közvetlen és vicces volt. Azt szerettem benne, hogy annyira okos, és minden válaszában, amit mondott, csodálatos csavar volt. Egyszerűen csak nagyon-nagyon zseniális volt” – mesélte Rankin.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek a királynőről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...