Érthető vagy nem, hogy zuhanórepülésbe kezdett a kínai és olasz ételek iránti kereslet?

Hogy áll most a kínai és az olasz konyha, vajon mennyire zuhant vissza az érdeklődés a két nemzetközi és nagyon népszerű ízvilág iránt?

Óriási a zuhanás a kínai és az olasz konyha fogásai iránt - derült ki nemrég a Google Trends felméréséből.

Nemrégiben a kínai és az olasz konyha ételei egyértelműen a világ legnépszerűbbjei közé tartoztak - beugrani egy tavaszi tekercsre, sült rizsre, egy finom parmezános, pesztós tésztára, pizzára, melyikünk ne szeretné ezt? És ha ezekre a nemzetközi konyhákra terelődik a szó, akkor bizony az első számú rajongók között szerepel az USA, UK, Írország, Ausztrália, Kanada, akiknek a lakossága bizony rajong a két ország ételkülönlegességeiért.

KÍNAI KONYHA

Egészen pontosan, a kínai a legkedveltebb nemzetközi konyha az USA-ban, az Egyesült Királyságban, az íreknél, és a thai kedvencek után a második a sorban az ausztráloknál.

Kínai mangós csirke

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan ...

Az utóbbi hetekben viszont az imádott kínai fogások iránti kereslet erősen csökkent ezekben az országokban, szorosan utána pedig az olasz konyha remekei is jelentős lemaradásban vannak a korábbi állapotokhoz képest. A Google Trends adatai szerint a kínai étterem, kínai házhoz szállítás, kínai ételek keresőkifejezések bepötyögése drámain csökkent, akárcsak a jól ismert kínai éttermek iránti érdeklődés.

Ezt olvastad már?

Koronavírus: Megdőlt az eddigi legnagyobb tévhit a betegséggel kapcsolatban

Az adatokat március első hetében kérték le, amikor már 80 ezer koronavírusos megbetegedésről lehetett tudni Kínában, és ezt vetették össze egy átlagos januári hét adataival, a keresések a két időszak között 33 százalékkal zuhantak vissza az ázsiai ország ételeivel kapcsolatos kifejezésekre. Spanyolországban ugyanez a csökkenés 73, Japánban 96 százalékos volt!

Ez egyértelműen azt jelenti, hogy sokkal kevesebben vásárolnak kínai ételekhez szükséges alapanyagokat, jóval kisebb tömeg jár ilyen éttermekbe.

OLASZ KONYHA

Az olasz konyha is hasonló mélyrepülésbe kezdett. A koronavírus által leginkább sújtott európai ország március elején közel 4 ezer regisztrált fertőzöttet tartott nyilván, Amerikában 25, Spanyolországban 43, Japánban (a kínai ízekhez hasonlóan) 96 százalékos zuhanás mutatkozott az emberek érdeklődésében az olasz finomságokat illetően.

Biztató, hogy főleg Franciaországban meg a spanyoloknál az emberek sokszor helyileg keresik meg az olasz éttermeket, magyarul appok és net segítsége nélkül, így bár a Google Trends kiválóan jelzi a keresletbeli változásokat, könnyen lehet, hogy csak lassul az üzlet az olasz éttermeknek és boltoknak.

Tiramisu 5. - az "igazi"

Ezt a receptet egy kedves mesterszakács barátomtól tanultam, aki meg Olaszországban tanulta. Sőt, a Szardínián élő barátnőmmel is konzultáltam, és ők is így készítik, annyi ...

Szerencsére más európai országokban, Svájcban, Németországban még nem ütötte fel a fejét ez a drámai visszaesés.

Ezt olvastad már?

Így derítheted ki, kihagytad-e kézmosáskor a tipikus vakfoltokat

Mitől félünk?

A vendégek valószínűleg attól tartanak, hogy megfertőződhetnek a személyzet olyan tagjai által, akik nemrégiben jártak a szülőföldjükön, vagy attól, hogy a vírus magában, a felszolgált ételben található meg. Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nemrégiben megnyugtatta a kedélyeket, hogy a fertőzés nem lehetséges ételeken keresztül, sokkal inkább a személyközi kapcsolatainkon át, köhögés, tüsszentés, ki- és belégzés által.

Aki teheti, inkább maradjon otthon, és válassza a házikosztot, a Nosalty Házimenza csoportja az otthoni főzést hivatott könnyíteni!

Ezeket olvastad már?

via Foodnavigator

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...