Erre senki sem számított! Távozik az étterem éléről a Babel Michelin-csillagos séfje

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos étterem séfje, Veres István most teljes egészében a közelgő Bocuse d'Or európai döntőjére szeretne koncentrálni.  

Távozik az étterem éléről a Michelin-csillagos Babel séfje, Veres István, derül ki a Dining Guide cikkéből. A fiatal séf döntése végleges, mostantól teljes egészében az októberi Bocuse d'Or európai döntőjére szeretné fordítani minden figyelmét.

Veres István a gasztronómiai magazinnak elmondta, a tallini verseny lezajlásáig nem kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a verseny felkészülési ideje alatt.

A fiatal séf egészen kicsi kora óta szakácsnak készült, és a világ egyik legjobb szakácsiskolájában, a francia Ferrandi főzőiskolában végezte el tanulmányait. Az elmúlt években dolgozott már a L’Arpege-ben, Alain Passard háromcsillagos párizsi éttermében, Patrick Guilbaud kétcsillagos dublini éttermében, valamint Gordon Ramsay Maze nevű éttermében is.

A Babel élére 2016 nyarán került, amely az ő vezetése alatt, 2019-ben kapta meg első Michelin-csillagát.Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért Veres István így automatikusan megválik az elismeréstől is.

A Babel az újranyitás időpontját eredetileg Veres István Bocuse d’Or-szerepléséhez kötötte, egyelőre azonban még nem tudni, mi lesz az étterem vezetésével a jövőben.

Ez is érdekelhet:

fotó:Babel Budapest/ Boldog Attila

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...