Erre a két dologra költi a legtöbb pénzt a magyar

Hatalmasat nőtt tavaly a sörpiac, egyre többet költünk a buborékos ital alkoholmentes változatára is.

Nagyot nőtt tavaly a sörpiac, mennyiségben 4, értékben pedig 11 százalékkal nőtt az ital magyarországi kiskereskedelmi értékesítése, és meghaladta a 150 milliárd forintot – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen. A piackutató hozzátette, hogy a sörhöz kapcsolódik a második legmagasabb bevétel az általa vizsgált 90 kategória közül.

A magyarok tehát sokat költenekSÖRRE, ennél csak a HÚSOKRAhagyunk ott több pénzt.

Tavaly a boltokban a hagyományos sörök voltak a legnépszerűbbek, az eladások 90 százalékát tették ki. A különböző ízesített sörök 7, míg a búza-, barna-, félbarna- és kukoricasörök 3 százalékos részaránnyal szerepeltek.

Sörös fogások ebédre:

Barbár csirke

A barbár elnevezés ugyan a sörre utal, de tényleg barbárra sikerült ez a csirke. Mint tudjuk, minden sörnek megvan a maga íze, színe és illata - nos ez a sör mézzel ízesített, enyhén ...

Barna sörben pácolt csülök

Egy régi prágai utazásunk során ettünk barna sörös csülköt. Idén Húsvétkor úgy döntöttem, a felnőtteknek is kedvezek, és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és ...

Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a gazdasági lapnak elmondta, hogy folytatódott aa prémium és szuperprémium kategóriájú sörök térnyerése az olcsóbb italokkal szemben, de robbanásszerűen nőtt az alkoholmentes sörök fogyasztása is. A szövetségnek még nincsenek pontos adatai a tavalyi fogyasztásról, de hasonló adatokat várnak, mint 2017-re, amikor 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...