A citruskaviár eredeti neve finger lime, ami sajátos, hengeres formájából ered. Különleges, kaviárra nagyon hasonlító apró bogyói miatt kapta ezt az elnevezést.A termések ritkán nőnek 100 mm-nél hosszabbra, átmérőjük 20-30 mm között változik. Vékony héja magas olajtartalmú, ami fényes külsőt biztosít. Belső szerkezete különleges - apró, kaviár méretű golyók alkotják.
Felhasználhatósága rendkívül kreatív: halakhoz, italokhoz, édességekhez, fagylaltokhoz egyaránt alkalmazható. A citruskaviár intenzív, a lime-ra jellemző finom, fűszeres ízzel rendelkezik.
Ausztrália északi részéről származik, de már az észak-amerikai földrészen is sikerült helyet találni a citruskaviár termeléséhez. Éves elérhetősége szeptember-október hónaptól május végéig terjed.
Ez is érdekelhet!
21 agyament fotó a közértből - felháborítóak vagy inkább baromi viccesek, döntsd el Te!
(via EATER)