Erre a fura gyümölcsre mereszti most a szemét az internet népe

Egy szokatlan kinézetű gyümölcsre csodálkozik rá az internet, pedig a citruskaviár savanykás, fűszeres íze már régóta népszerű halak, italok, édességek, fagyik ízesítésénél.

A citruskaviár eredeti neve finger lime, ami sajátos, hengeres formájából ered. Különleges, kaviárra nagyon hasonlító apró bogyói miatt kapta ezt az elnevezést.A termések ritkán nőnek 100 mm-nél hosszabbra, átmérőjük 20-30 mm között változik. Vékony héja magas olajtartalmú, ami fényes külsőt biztosít. Belső szerkezete különleges - apró, kaviár méretű golyók alkotják.

Felhasználhatósága rendkívül kreatív: halakhoz, italokhoz, édességekhez, fagylaltokhoz egyaránt alkalmazható. A citruskaviár intenzív, a lime-ra jellemző finom, fűszeres ízzel rendelkezik.

Ausztrália északi részéről származik, de már az észak-amerikai földrészen is sikerült helyet találni a citruskaviár termeléséhez. Éves elérhetősége szeptember-október hónaptól május végéig terjed.

Ez is érdekelhet!

21 agyament fotó a közértből - felháborítóak vagy inkább baromi viccesek, döntsd el Te!

(via EATER)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...