Erre figyelj: 5 dolog, amit sosem akar látni a főbérlőd a konyhában

Egy jó albérlő nemcsak attól válik igazi kedvenccé, ha időben kifizeti a bérleti díjat, hanem ha a lakás állapotára is vigyáz. Mik azok, amiktől a főbérlők haja égnek áll?

Ha voltál már albérlő, bizonyára tudod, hogy vannak alapszabályok, amiket be kell tartani, ugyanis, ha nem vigyázol a lakásra, könnyedén elveszítheted a beköltözéskor odaadott kauciód. Ha épp most készülsz albérletbe, akkor ezt a listát mindenképp olvasd végig, tartsd be a játékszabályokat, és te leszel minden főbérlő álma.

1. Rendetlenség, kosz és szemét mindenütt

Bár nagyon alap dolog, sokaknak mégsem az: a több hétre hátrahagyott szemét a konyhában, a több napos mosatlan a mosogatóban sajnos nem éppen keltik a rend és a tisztaság érzetét, inkább a rágcsálóknak és különféle rovaroknak csalogató.

2. Nyitva hagyott sütőajtó

Igen, sajnos gyakori taktika az albérlőktől, hogy ha épp fáznak, fűtésrásegítésként kinyitják a sütő ajtaját. Azonban ez nagyon veszélyes, szén-monoxid mérgezéshez is vezethet a művelet.

3. Általános kupi

A konyhapulton, konyhaszigeten és mindenütt. Ha nem fertőtlenítesz, nem használsz zsíroldót a konyha rendben tartásához, előbb-utóbb hívatlan vendégek jelennek meg a konyhában, akiket nem annyira egyszerű kiirtani. Kinek jó?

4. Eldugult lefolyók

A főbérlők sok fórumon panaszkodnak azért, hogy albérlők nem használnak a mosogatókban szűrőt, és így gyakori a dugulás, amiért nekik fő a fejük. Kerüld el a felesleges vitákat!

5. Megrongált polcok, szekrények, padló

Ha a konyhai eszközökben vagy a berendezésben valami kárt tettél, akkor azt érdemes megcsináltatni. Ellenkező esetben, ha átadod a lakást, a főbérlő a kauciódból fogja levonni a konyhaszekrény vagy épp a konyhai eszközök javíttatásáért járó díjat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...