Erre a 7+1 helyre is kenhetsz olívaolajat - és egyik sem ehető!

Az olívaolaj, ez akármennyire is közhelyes, a természet óriási ajándéka. Jó, nem a legolcsóbb, tudjuk, de egyszerűen csodát tesz az ételekkel - és nem csak azokkal!

Az olívaolaj tulajdonképpen folyékony arany - főzni, sütni, salátákhoz, de akár hajpakolásnak is kiváló. Na de nem biztos, hogy gondoltál egyéb felhasználására is - pedig érdemes lenne.

7 tippet hoztunk, mire jó az olívaolaj a konyhán kívül!

Ez is érdekes lehet!

8 mágikus frissentartó trükk

1. Nyikorgó zárakra

Nyikorog, nyekereg az ajtód, ablakod, zárad? Felejtsd el a WD 40-et! A zsírozás ill. olajozás praktikáját már mindenki ismeri, na de ugyanez olívaolajjal is működik ám - nem kell sok, csak pár csepp!

2. Borotvahab+hidratáló testápoló

Borotválás előtt kend be a lábad kevés olívával - amellett, hogy védi bőröd a kipattogzástól és táplál, csúszósan selymes is lesz tőle!

3. Bútorápoló

Kicsit megkopott a fa bútorod? Mixelj össze 2 ek. olívaolajat egy pici citromlével és negyed bögre ecettel, és töltsd sprayflakonba - mehet is a fára!

4. Sminklemosó

Sokkal finomabban és kíméletesebben törölheted tisztára a szemkörnyékedet vele, mint a bolti szerekkel - tegyél picit a pamacsra, és mehet a sminklemosás!

5. Hajpakolás

Használd a hajvégekre, hagy hatni pár órát, majd mosd meg a hajad úgy, ahogy szoktad. De összekeverheted fél bögre olívaolajjal és negyed bögre mézzel is - szintén hagyd hatni egy órát a hajvégeken, és moshatod is!

6. Fülpucolás

Állítólag ha picike langyos olívaolajat öntesz a füledbe, felhígítja a lerakódást, és sokkal kíméletesebben tisztít, mint egy fülpiszkáló!

7. Festékfoltokra

Ha végre kifestetted a régi kredencet vagy nagyi régi asztalát, de tiszta festékpötty a kezed, ess neki kevés olívaolajjal - nem kell ide súrolókefe!

+ Ajakbalzsam

Ha picit az ujjadra teszel és bekened az ajkaidat, szuperszép hidratáltak lesznek - az olaszok is így csinálják!

Tudtad?

Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz.Természetes antioxidánsai az E- és a K-vitamin.Könnyen emészthető, gyorsan felbomlik, rendszeres fogyasztása megakadályozza az epekövek kialakulását,védi az érrendszert a meszesedéstől.Csökkenti a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő és értágító hatású.

(cikk: purewow, fotó: flickr/usdepartment of agriculture)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...