Az Ezeregyéjszaka ízei

Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.

A világ gasztronómiai élvonala az utóbbi időben kiemelt hangsúlyt fektet az arab, azon belül is az észak-afrikai konyhára. Marokkó, Tunézia, Líbia, Egyiptom – mind egytől egyig izgalmas ételeket és számtalan felfedezésre váró kulináris élményt rejt magában. Bár az említett nemzetek konyhája igen eltérő és változatos, egy valami biztosan összekapcsolja őket: a páratlan fűszerezés. Merészen bánnak a káprázatos színekben gyönyörködő ízesítőkkel, olyan kombinációkat alkotva, amelyeket kóstolás után örökre megjegyez az ember, és később kellemes nosztalgia képében idéz fel.

Ras el hanout

Számomra ezt az érzést testesíti meg a Ras el hanout fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba. Neve lefordítva „a bolt főnökét” jelenti, amely utal arra, hogy a fűszerárus legkiválóbb alapanyagaiból keveri ki. Több, mint harmincféle összetevőt tartalmaz, de találunk olyat is, amely több százat! Ami biztosan nem hiányozhat belőle, az a kardamom, fahéj, szegfűszeg, koriander, szerecsendió, kurkuma és az őrölt paprika. Érdemes inkább az egész fűszerekből álló változatot választani, és először lepirítani, majd csak azután megőrölni, ugyanis így nyerhetjük ki a legtöbb aromát az értékes kincsből. Ezt az igen markáns fűszerkeveréket sokféle ételhez használhatjuk, legyen az akár egy tagine-ban készülő egytálétel, húsok páca vagy a köretnek szánt kuszkusz koronája.

Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...