Egy erdő épül Budapest fölé

Egy gasztro-kulturális koncepció keretében erdővé alakul az ismert budapesti tetőterasz, és az erdő fogyasztható növényei és állatai alakítják szellemiségét, mozzanatait.

Fekete berkenye, homoktövis, boróka, ibolyalikőr, szarvashús, moha, sóskaborbolya és dohány - az erdő inspirálta fogyasztható növények, gombák, gyümölcsök és az erdőben található állatok inspirálták a High Note SkyBar csapatát, akik igazi kuriózummal álltak elő az őszi-téli időszakra: erdőt varázsolnak a belváros fölé.

TheForrest

A hangsúly a koktélokon van, a különleges fogások és desszertek az italok kiteljesítői.

A gasztrokaland végén aztán - ahogy Hamvas Béla a Fák című esszéjében a fák bölcsességéről írja - az utazó "...leszáll a hűvös mámorba, egy nyugodtabb, egyszerűbb, mosolygóbb állapotba." Senki ne féljen a világ legjobb* hoteljének tetejére liftezni; a koncepció része volt, hogy megközelíthetővé és árban is elérhetővé teszik a kínálatot. Mindezt márciusig a fagyos vadon által ihletett enteriőrben élvezhetik a munka után lazulni vágyók vagy a bulinegyedbe tartók az Aria Hotel Budapest tetején, a Bazilika szomszédságában.

“Tűz körül melegedő favágók falatoznak a téli éjszakában. A természet istennője, Persephoné végiglibben a deres erdőn, lába nyomán ibolyák virágoznak. Ködös alkonyat a Gyilkos-tónál. Vaddisznók és szarvasok neszelnek az éjjeli vadonban. A jégtáblákat alulról nyaldosó hullámok hangja a befagyott tónál. Kint szürkeség és morajlás, bent örökzöld nyugalom. Lent a fagyos város, fent erdei varázslat” - érzékelteti az új őszi-téli gasztrokínálatot inspiráló hangulatokat Anger Borbála a High Note SkyBar barmanagere.

A koncepció szerint a fagyos vadon 13 koktélba, 8 főételbe és 4 desszertbe fogalmazva elevenedik meg.

Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsa cukrász és Anger Borbála barmanager és csapata ezúttal is szoros együttműködésben komponálták az ízeket, hogy meglepjék a vendégeket, ugyanakkor a klasszikusabb ízeket keresők kedvére is tegyenek. A középpontban a koktélok állnak, az ételek ezekre reflektálnak, kiegészítik az italokat.

Children of the Forest / Az erdő gyermekei - így utal a menü a nyolc bartenderre, akik megálmodták saját, erdő inspirálta koktéljaikat. Összesen 12 koktéllal álltak elő, majd következett a záróakkord, Anger Borbála barmanager 13. koktélja, az italok feketebáránya. A Cliché 49,4 névre keresztelt koktélban olyan ízek kapcsolódnak mágikusan egymáshoz, mint a tonkabablikőr, a gombák zamata, a whiskey és a sherry. Akárcsak a többi étel és ital, ez a koktél is történetet rejt. Az ízek összecsengéséből olyan részletgazdagsággal bontakoznak ki egy téli tájat átszelő utazás történetei, mintha novellák lennének.

A tálalás sem mindennapi: a koktélokat lámpásban, csuporban, hordóban szolgálják fel, a lazac fenyőággal marinálva érkezik, a kacsamell mellé tőzegáfonyát készít a chef, az Aria Hotel Budapest panoráma terasza pedig márciusig örökzöld szigetté, erdővé változik.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Parázs hangulat Etyek szőlősorai között - avagy sült karaj szőlőmártással és kecskesajttal, saját kézből

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...