Viszonylag nagy kapufának számít, hogy általában semmi extra aromával nem ízesítjük a tejberizst a vanília és az esetleges citromhéj kivételével. Pedig oly' egyszerűen adhatunk csodás ízeket a krémes desszertnek, ehhez csupán a főzőközegbe, tehát a tejbe kell elrejtenünk ezt-azt. Ha eperrel turmixoljuk a tejterméket, a tejberizs rózsaszínbe vált, napfényesen nyári hangulatot kap, amely gyümölcsösséget feltétlenül egészítsünk ki némi bazsalikommal. Lássuk az elkészítést, induljon a nyári kaland!
Nézd meg galériánkban az epres-bazsalikomos tejberizs elkészítését, a receptért kattints a képre!
Így készül az epres-bazsalikomos tejberizs
Az epres tejet érdemes leturmixolni, hogy a gyümölcs apró magjai ne landoljanak a desszertben. A leszűrt epres tejet fokozatosan, három részletben adjuk hozzá a rizshez, ami így (a rizottó elkészítéséhez hasonlóan) fokozatosan adja majd ki magából a keményítőt, krémesebb állagot eredményezve.
Itt az epres-bazsalikomos tejberizs teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni: