Ez a rózsaszín, epres tejberizs fülig belebolondult a bazsalikomba

Aki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!

Viszonylag nagy kapufának számít, hogy általában semmi extra aromával nem ízesítjük a tejberizst a vanília és az esetleges citromhéj kivételével. Pedig oly' egyszerűen adhatunk csodás ízeket a krémes desszertnek, ehhez csupán a főzőközegbe, tehát a tejbe kell elrejtenünk ezt-azt. Ha eperrel turmixoljuk a tejterméket, a tejberizs rózsaszínbe vált, napfényesen nyári hangulatot kap, amely gyümölcsösséget feltétlenül egészítsünk ki némi bazsalikommal. Lássuk az elkészítést, induljon a nyári kaland!

Nézd meg galériánkban az epres-bazsalikomos tejberizs elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt az epres-bazsalikomos tejberizs teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...