Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, mégsem olyan könnyű úgy lefagyasztani az epret, hogy pergős és finom legyen, ugyanis több dologra is érdemes figyelni, hogy ne ragadjanak össze a szemek, és az aromájuk is megmaradjon. Szerencsére mi most segítünk neked, hogyan készítsd elő a gyümölcsöt, hogy kiolvasztáskor is mennyei legyen.
Lépésről lépésre
Először is mosd meg alaposan a gyümölcsöt, majd szabadítsd meg a szemeket a zöld részektől, ezután fektesd őket egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges nedvesség. Egy nagyobb tálcára tegyél sütőpapírt, majd egyesével pakold rá az epreket, lehetőleg 2 centiméteres távolságra egymástól. Tedd be a mélyhűtőbe őket 2-4 órára! Ezzel éred el, hogy pergősek legyenek, és ne ragadjanak össze a szemek. Az idő leteltével vedd ki az epreket, majd zacskózd be őket úgy, hogy kinyomod a tasakból a levegőt. Minél kevesebb levegő marad benne, annál zamatosabb lesz kiolvasztva a gyümölcs. Tedd a hűtő hátsó részébe, hogy megóvd a hőingadozástól!
Hogyan olvaszd ki?
Semmiképp ne meleg vízben olvaszd ki a gyümölcsöt, mert így nem lesz olyan finom! Miután kivetted a fagyasztóból az epret, rakd tasakostul hideg vízbe, majd 1 óra múlva tedd szobahőmérsékletre! Minél lassabban olvad ki, annál kevesebb vizet ereszt majd a gyümölcs.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több fagyasztással kapcsolatos cikk: