Végre itt az eperszezon, ami azt jelenti, hogy a boltok polcai és a piac pultjai is roskadoznak ettől a gyümölcstől. Amíg a piacon megkérhetjük az árust, hogy megkóstolhassuk az epret, addig a szupermarketben nincs erre lehetőségünk, így csak a szemünkre és a szaglásunkra hagyatkozhatunk.
A képre kattintva megnyithatod a galériát, melyben sorra veszük, mire kell figyelni epervásárlásnál!
Erre figyelj, ha a legfinomabb epret szeretnéd hazavinni
Nézzük át!
Ezután fontos, hogy megfordítsuk a dobozt, és megnézzük az alját. Vizsgáljuk meg, hogy a lentebb lévő darabok is szépek és egészségesek legyenek, és csak akkor vedd meg, ha ezek is jó állapotban vannak. Fontos még továbbá, hogy ne legyenek ezek a darabok összenyomódva, rohadtak és kifolyva a leve.
Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval
Egyik nagy kedvencem a gyümölcstorta. Nagyon szeretem a régi retró verziót is, csak bosszantani szokott, hogy a végén már nincs puding és csak a sok tészta van, valamint elkészítéskor a ...
Fraisier torta
Csak ezért a tortáért vártam az eperszezont, mert annyira gyönyörű, hogy már csak a látványért is muszáj elkészíteni. Persze az íze sem semmi, viszont meg kell érte dolgozni. Nekem ...
Eperkrémleves
Drága nagymamám kertjében most érik az eper. A legjobb érzés kimenni a házból, és csak leszedni a friss gyümölcsöt. Ebédre pedig készíteni belőle egy jó hideg eperkrémlevest.
További cikkekért kattints errefelé: