Eper és mangalica - eszméletlen ínyencségekkel jön az idei Fesztivál

Eper és mangalica, hogy mi közük van egymáshoz? Ez lesz az idei Gourmet Fesztivál két fő alapanyaga. Kóstolj bele, a most már régiós éttermek kínálatával bővülő választékba!

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Az OTP Bank Gourmet Fesztiválmájus 18-21. közötta megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal amangalica és azeper kerül majd a figyelem középpontjába.

Mindenből a legjobbat – már a határokon túlról is

Az elmúlt években egymás szomszédságában sorakoztak Magyarország legkiválóbb éttermei, így egy kisebb séta közben megkóstolhattuk az egész ország legjobb séfjeinek kínálatát, a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig. Idén sem kell sokat gyalogolnunk, sőt már az országhatárainkon is átléphetünk, hiszen a Gourmet a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre. Az éttermeken túl természetesen idén is jelen lesznek a legjobb hazai cukrászdák,borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők, ésa kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható majd.

Mangalica és eper

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra fókuszált a fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb hazai éttermek séfjei.

Színes programkavalkád hazai és nemzetközi sztárokkal

A különböző kiállítók mellett a korábbinál is színesebb programkínálat szórakoztatja majd a nagyérdeműt, amelyben a hazai gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebek mellett immár a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd. A felsorolás nem kisebb névvel indul, mint az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje, továbbá itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezteLengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számontartó "The world’s 50 best restaurants" listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel. Szinten aGourmet vendége lesz Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és - mások mellett - bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A hazai felhozatalt illetően természetesen minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf és színpadra lép a fantasztikus helyezést elért Széll Tamás és a magyar Bocuse d’Or csapat is. A gasztroszínpadon szerepel majd többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, Gianni, de fellép Till Attila is.

Exkluzív vacsorák és workshopok

Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel, Ana Roš,Wojciech Amaro, valamintSzéll Tamás menüire érdemes lesz már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is. A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl, az Electrolux jóvoltából ismét lesznek workshopok, ahol a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek és családi programmal készül a fesztivál.Az OTP Bank, a művészet és a kultúra elkötelezett támogatójaként évek óta névadó szponzora a fesztiválnak.

Az eseményről még több információt itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...