Itt az eperszezon, a gyümölcs óriás kedvencünk, de tényleg évről évre drágább, emiatt pedig végképp nem szeretnénk, ha idő előtt megromlana, ha nem esszük meg azonnal. Hogyan tartsuk sokáig frissen az epret? Először is a legfontosabb, hogy mikor akarjuk felhasználni az adott eperadagot.
Eperfrissentartó ötletek következnek:
Ha rögtön megeszed, mosd meg, és simán harapd le az eperszemet zöld csumáról - nem kell túlbonyolítani.
Fontos, hogy csak azt a mennyiséget mosd meg, amit tényleg elfogyasztasz, mert a vizet elég masszívan magába szívják a szemek, és szottyosak, nyákosak lesznek, hamarabb romlanak.
Attól függően, hogy mikor fogod felhasználni, tárolhatod:
1.) szobahőmérsékleten, ha hamar megeszed (egy napon belül)
2.) ha később eszed meg, tartsd a mosatlan epret papírtörlővel bélelt ételhordóban 3-7 napig
3.) ha többet vettél, mint amire vágysz, fagyaszd le, így!
Csumázáshoz - ha felhasználod mondjuk sütibe, vagy csak így szereted tálalni, csumázd ki:
1.) késsel is kivagdoshatod a zöld szárrészt a levelek letépkedése után
2.) vagy így, szívószállal is, nézd:
Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!
Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!
Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több epres cikk itt: