EPER: így tárold a friss gyümölcsöd, hogy minél tovább friss maradjon

Egyre drágább az eper, így végképp örülnénk neki, ha jó sokáig frissen tudnánk tartani, ha valamilyen csoda folytán nem esszük meg egyszerre mind. Egy-két okos ötlet segíthet!

Itt az eperszezon, a gyümölcs óriás kedvencünk, de tényleg évről évre drágább, emiatt pedig végképp nem szeretnénk, ha idő előtt megromlana, ha nem esszük meg azonnal. Hogyan tartsuk sokáig frissen az epret? Először is a legfontosabb, hogy mikor akarjuk felhasználni az adott eperadagot.

Eperfrissentartó ötletek következnek:

Ha rögtön megeszed, mosd meg, és simán harapd le az eperszemet zöld csumáról - nem kell túlbonyolítani.

Fontos, hogy csak azt a mennyiséget mosd meg, amit tényleg elfogyasztasz, mert a vizet elég masszívan magába szívják a szemek, és szottyosak, nyákosak lesznek, hamarabb romlanak.

Epres bao

Eljött az eperszezon ideje, és ha van kedved kísérletezni, akkor készítsd el te is bátran a híres ázsiai gőzgombóc édes, epres verzióját. Nekünk bejött!

Epres tejpite

Talán a legegyszerűbb francia desszert a clafoutis, amit magyarul többnyire csak tejpitének szoktunk fordítani. A gazdag, tojásos édesség Limousin régióból származik, és hagyományosan ...

Attól függően, hogy mikor fogod felhasználni, tárolhatod:

1.) szobahőmérsékleten, ha hamar megeszed (egy napon belül)

2.) ha később eszed meg, tartsd a mosatlan epret papírtörlővel bélelt ételhordóban 3-7 napig

3.) ha többet vettél, mint amire vágysz, fagyaszd le, így!

Epres tiramisu

A tiramisu egy mennyei édesség, ezt tudjuk. Finom krém, és ízes szirupban csobbanó piskóta tökéletes kombinációja, nevéhez méltó módon bármikor feldobja az embert. Hogy lehet-e ...

Csumázáshoz - ha felhasználod mondjuk sütibe, vagy csak így szereted tálalni, csumázd ki:

1.) késsel is kivagdoshatod a zöld szárrészt a levelek letépkedése után

2.) vagy így, szívószállal is, nézd:

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több epres cikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...