A vízízű eper nem a világ vége, csak okosan kell használni

Manapság az ember kétszer is meggondolja, hol és mikor vesz epret, és ezt jól is teszi. Hiszen nincs is nagyobb csalódás annál, mint amikor egy szép piros szembe harapva nem robban a szánkban a nyár aromája. Mi a teendő ilyenkor?

Talán épp azért, mert egy évben csak egyszer jön el, minden zöldség és gyümölcs szezonja oly’ nagy elvárásokat támaszt az emberben a termények felé. Amikor kapható egy adott finomság (például május-júniusban az eper), szeretnénk minél olcsóbban, minél hosszabb ideig és a lehető legzamatosabb formában ízlelni azt. Persze az, hogy mindhárom kívánságunk teljesül, csak ritkán fordul elő – az alábbi tippek abban segíthetnek, mihez kezdjünk az összes többi esetben, mihez kezdjünk az íztelen eperrel?

Nézd meg galériánkban az íztelen eper megmentési módjait, a tippekért kattints a képre!

Ezek a receptek íztelen eperrel is jól sikerülnek:

Sült feta mézes eperrel

Tűzvészként tarolta le az internetet a TikTokról indult sült fetás tészta receptje, sokan megszállottjai lettek a krémes, paradicsomos, fűszeres ételnek. Nem csoda, hogy azóta is újabb ...

Epres crumble

Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb édesség az angol eredetű crumble, azaz a morzsasüti. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, de vétek lenne kihagyni epresen, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...