Ha választani kellene, nem sikerülne, mert a szilvalekvárt pont azért szeretjük, mert intenzív, mély színű, fanyar, és általában kevés cukorral készül, az eperlekvárt ezzel szemben könnyed, édeskés íze és piros színe miatt vesszük elő, a sárgabarack pedig az átmenet: napsárga, savanykás-édes és krémes, a nyár maga.
via GIPHY
Ha befőznél, itt okosodhatsz a dunsztolásról, itt a tartósításról, itt pedig az üvegek sterilizálásáról!
A P R Ó S Ü T I K
linzer
Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag ...
Teheted természetesen aprósüteményekbe, kekszekbe - az a helyzet, hogy erre nincs szabály, mindhárom jól áll nekik. Egy omlós sárgabaracklekváros linzernél viszont nincs klasszikusabb!
mogyorós keksz
Egy feledésbe merült keksz még a karácsonyi kekszdömpingből.
A recept forrása: Szuflé/2011. tél
teasütemény
Tipikus purimi édesség, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy akár most nekiessen...
teasütemény
Én a gyors és praktikusabb módszerét írom le ennek a receptnek, nem az eredeti recept alapján készítem el, mert szeretem ha gazdaságosabban vannak elkészítve a sütemények, és ebben az ...
S Ü T E M É N Y E K
Kend bele a legfinomabb zserbókba, mézes krémesekbe, édes szeletekbe, piskótákba, kókuszkockákba – itt sincs megkötés, a típust nyugodtan válaszd meg, és igen, még egy retró tekercsbe is mehet eperlekvár, nem csak barack!
mézes krémes
Az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, mindenki kedvence, a mézes-krémes.
Igazi házi recept, egy pici rummal megbolondítva! ;)
túrós sütemény
Nagyon szeretem a ricottát, képes vagyok csak úgy magában is elkanalazgatni. Egyszerű sütemény, friss házi eperlekvárral a tetején, bohókás és finom.
zserbó
A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól ...
P A L A C S I N T A
Itt aztán nem kell sok magyarázat: bármelyik palacsinta elviseli a lekvárt, sokak szerint nincs is jobb egy baracklekvárosnál, nem igaz? De persze a csúsztatott, rakott meg az amerikai fajták is szeretik!
rakott palacsinta
Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.
amerikai palacsinta
A filmekben sokszor láthatunk amerikai palacsintát. Végre már én is el tudom készíteni otthon. Tökéletes, gyors reggeli.
lekváros palacsinta
Látványnak sem csúnya, de az íze, az fantasztikus!
S Z O T T Y O S - T E P S I S K E D V E N C E K:
Egy mákos vagy diós guba, egy császármorzsa vagy egy máglyarakás csak finomabb lesz néhány pötty kedvenccel - ne sajnáld, sokkal kevésbé száradnak ki, ha sok a lekvár!
máglyarakás
A máglyarakás az az egész évben készíthető édesség, ami klasszikusnak számít, és tényleg nagyon sokan szeretik. Nővérem első komolyabb konyhai próbálkozásai között tartjuk ...
császármorzsa
Gyermekkori kedvenc második fogás, kiadós levesek után. Szigorúan házi készítésű sárgabarack lekvár kerül mindig a tetejére.
mákos guba
És eljött a karácsony megint... mint minden évben. Néhány éve pedig jön vele a mákos guba is. Eddig a hagyományos módon készítettük, de idén változtattunk, és sütőben ...
GOMBÓCOK
Egy szilvás gombóc is elbírja a plusz lekvárt, de egy epresbe, barackosba is teheted a gyümölcs mellé - a gőzgombócokról nem is beszélve! A máknak amúgy is alapvető kiegészítője a szilvalekvár!
gőzgombóc
Az eredeti gőzgombóc (Germknödel) szilvalekvárral töltve, olvasztott vajjal megkenve vagy vaníliasodóval leöntve és cukrozott mákkal meghintve rendkívül finom. Aki síelni jár ...
gőzgombóc
A síelések kedvelt pillanatai, amikor megállunk egy kis pihenőre a pálya tetején és a Hüttében bemajszolunk egy óriási gőzgombócot. Imádjuk!
Egyáltalán nem bonyolult az otthoni ...
lekváros gombóc
Nem a szokásos szilvás vagy gőzgombóc. A kettő keveréke.
K E L T T É S Z T Á K:
Egy jó retró bukta vagy egy édes csiga, de egy bejgli se merüljön felejtésbe, csak mert épp nincs karácsony. A házi kelt tésztánál a világon nincs finomabb!
gyümölcsös kelt tészta
Francia karácsonyi kalács - nagyon illatos, és nagyon gyümölcsös!
csigák minden ízben
Életem legjobb kelt tésztája, ezúttal szilvalekvárral és egy kis kardamommal.
bukta
Klasszikus hétvégi nagymamás desszert - laktató leves után második fogásnak is megfelelő!
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Befőzés
A lekvárokban az a jó, hogy nincs szezonjuk - minden nap, minden évszakban ott lehetnek a hűtőben vagy a kamrában. Melyik a kedvenced sütikben?
Nosalty
Befőzés
Elég a tisztasági és biztonsági előírások betartása, vagy szükség van tartósítószerre is a befőzéshez?
admin
Befőzés
Ha az eperszezont kihasználva Te is főztél be lekvárt a nyár elején jó helyen jársz, a következő sütik között biztosan megtalálod a számodra legfinomabb falatot!
Nosalty