Eper és balzsamecet egy sajttortában - ez Lakatos Márk kedvenc nyári édessége

Hamarosan jön a nyári meleg, ami ellen csak egy igazán hűsítő desszert lehet a megoldás. Lakatos Márk ezúttal isteni epres-balzsamecetes sajttortát készített nekünk!

Jön a nyár és a bikiniszezon, te mégis egy édességgel készültél nekünk...

Igen. Érdekes ez egyébként, mert én nem szeretem az édességeket, a nagyon édes édességeket, pontosabban. Én a savanyú, friss dolgokat csípem, ezért egy epres-balzsamecetes, friss, május eleji sajttortával készültem nektek.

Hogyan találkoztál a sajttortával először?

Itthon is lehet találkozni hasonlóval, például ott van a Rákóczi túrós, de az nekem nagyon édes. Egyik évben a New York-i Fashion Week-en kóstoltam tradicionális cheese cake-et, és nagyon nagy meglepetés volt, azóta imádom és készítem én is.

Lakatos Márk epres-balzsamecetes sajttortareceptjét itt találod!

Sokaknak furcsa kombó az amúgy szinte sós sajtkrém és az édes gyümölcsök párosa. Őket mivel bátorítanád az elkészítésre?

Én itt tészta gyanánt például kímélő zabkekszet törtem össze morzsává, így máris nyugodtabb szívvel eheti az is, aki nem szeretné óriás kalóriákkal bombázni magát így a nyárhoz közeledvén.

Márk receptjeiből:

Krémes Lakatos Márktól

Így karácsony utolsó napjaira még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia krémes adta. Kíváncsiak vagytok?

Epres-balzsamecetes sajttorta Lakatos Márktól

A sajttorta egyik lényege, hogy nem túl édes, sőt az eredeti New York-i verzió már-már sósnak mondható. Ha valaki nem szereti a nagy, vastag piskótákra és linzertésztákra pakolt nehéz, krémes sütiket, annak feltétlenül el kell készítenie ezt a desszertet.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...