Eper és balzsamecet egy sajttortában - ez Lakatos Márk kedvenc nyári édessége

Hamarosan jön a nyári meleg, ami ellen csak egy igazán hűsítő desszert lehet a megoldás. Lakatos Márk ezúttal isteni epres-balzsamecetes sajttortát készített nekünk!

Jön a nyár és a bikiniszezon, te mégis egy édességgel készültél nekünk...

Igen. Érdekes ez egyébként, mert én nem szeretem az édességeket, a nagyon édes édességeket, pontosabban. Én a savanyú, friss dolgokat csípem, ezért egy epres-balzsamecetes, friss, május eleji sajttortával készültem nektek.

Hogyan találkoztál a sajttortával először?

Itthon is lehet találkozni hasonlóval, például ott van a Rákóczi túrós, de az nekem nagyon édes. Egyik évben a New York-i Fashion Week-en kóstoltam tradicionális cheese cake-et, és nagyon nagy meglepetés volt, azóta imádom és készítem én is.

Lakatos Márk epres-balzsamecetes sajttortareceptjét itt találod!

Sokaknak furcsa kombó az amúgy szinte sós sajtkrém és az édes gyümölcsök párosa. Őket mivel bátorítanád az elkészítésre?

Én itt tészta gyanánt például kímélő zabkekszet törtem össze morzsává, így máris nyugodtabb szívvel eheti az is, aki nem szeretné óriás kalóriákkal bombázni magát így a nyárhoz közeledvén.

Márk receptjeiből:

Krémes Lakatos Márktól

Így karácsony utolsó napjaira még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia krémes adta. Kíváncsiak vagytok?

Epres-balzsamecetes sajttorta Lakatos Márktól

A sajttorta egyik lényege, hogy nem túl édes, sőt az eredeti New York-i verzió már-már sósnak mondható. Ha valaki nem szereti a nagy, vastag piskótákra és linzertésztákra pakolt nehéz, krémes sütiket, annak feltétlenül el kell készítenie ezt a desszertet.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...