Ennyit a fokhagymapucolásról!

Tudjuk, volt már mindenféle rendhagyó tippünk fokhagymapucolásra, de ez most tényleg viszi a prímet!

Szuperegyszerű időspóroló trükk. Mert a fokhagymapucolás nem a kedvenc foglalatosságunk - büdös, macerás. Szétszedni a fejet, levágni a végeket, leszedegetni a héjakat az utolsó szálig, majd jön a nyomás, lapítás, vágás, aprítás vagy esetleg reszelés.

Témába vág!

Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Na most, ez a trükk főleg azoknak hasznos, akik vendégeket várnak, kondér fokhagymakrémlevest készítenek épp, vagy átlagtól eltérően imádják hatalmas mennyiségben fogyasztani a hagymafélék e szagáról elhíresült tagját. Ugyanis ezzel egy egész fej összes gerezdjét lefejtheted és megszabadíthatod a héjától fél perc alatt! És jöjjön a trükk:

Na? Mondjátok, hogy kipróbáljátok! Erős markú férfiak/nők abszolút előnyben.

(via huffingtonpost)

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!