Ennyibe kerülhet idén a húsvéti sonka

Kiderült, körülbelül mennyiért vásárolhatjuk meg idén a sonkát húsvétra. 

A boltokban már régóta húsvét van, csokinyulak és -tojások sorakoznak a polcokon. Most a friss sonkákat is kipakolták a pultokba. Nemrég írtunk róla, hogy tavaly mennyit költöttünk a szezon kedvenc hústermékére. Idén is rekordmennyiségű összeget hagyhatunk sonkára a boltokban és piacokon, bár az RTL Klub Híradója szerint hasonló árakra számíthatunk idén is, mint tavaly.

Van, aki már most megvásárolja őket húsvétra, hogy ne a legnagyobb hajtásban kelljen rohangálni érte. Szakértők is arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a vásárlást, és megbízható boltokban, henteseknél szerezzék be a sonkát.

Ez is érdekelhet!

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka - nézd meg legjobb tippjeinket!

De mennyibe kerülhet idén a sonka? A GFK piackutató adatai szerint tavaly húsvétkor 1900 Ft-ot kértek a hagyományos, kötözött, füstölt sonka kilójáért. Hasonló árakra lehet számítani idén is. E körüli árak láthatóak a nagyobb áruházláncoknál is. A terméktanács szerint verseny miatt változik alig a sonka bolti ára.

A tojáspiacon sajnos annyira nem rózsás a helyzet. Itt megtudhatod, mennyibe fog kerülni egy darab tojás a húsvéti időszakban.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...