Ennyi volt tavaly egy átlag magyar havi kiadása - és húsból vett belőle legtöbbet!

77 ezer forint havonta átlagban fejenként, ebből legtöbbet élelmiszerre költöttünk, azon belül is húsra és tejre.

2016-ban átlagosan 77 ezer forint volt a magyar lakosság egy főre jutó átlag havi kiadása, ami a tavalyi összegnél kicsit magasabb - írja a KSH legfrissebb felmérése.Ebből a a legtöbbet, átlagosan 20 412 forintot élelmiszerekre és alkoholra költöttük,17 ezer forint lakásfenntartásra és háztartási energiára, 8191 forint pedig közlekedésre ment.

Az összes adatot itt megnézheted:

2016-ban a lakosság összkiadásainak 59,2 %-át fordította alapvető termékekre, a többi pénzt pedig extrább, nem létszükségletű dolgokra, például ruhákra, szórakozásra.

Ha a fenti adatokat mennyiségekben nézzük, akkor elmondható, hogy 2016-ban a háztartásokban fejenként:

5,2 kg húst, szalámit, felvágottat,4,4 liter tejet,4,4 kg friss és fagyasztott zöldséget,3,8 kg gyümölcsöt,3,1 kg kenyeret,és 12 darab tojást vásároltak havonta.Az élelmiszereket a lakásfenntartás követi - ezt nézve a havi 17 ezer forintos átlagos kiadás 64,1 százaléka a háztartási energiára megy el, a másik nagy hányada pedig a vízellátásra, szennyvízelvezetésre, a szemétszállításra és a házak közös költségére.

Ezeket olvastad már?

via pénzcentrum

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...