Ennyi volt tavaly egy átlag magyar havi kiadása - és húsból vett belőle legtöbbet!

77 ezer forint havonta átlagban fejenként, ebből legtöbbet élelmiszerre költöttünk, azon belül is húsra és tejre.

2016-ban átlagosan 77 ezer forint volt a magyar lakosság egy főre jutó átlag havi kiadása, ami a tavalyi összegnél kicsit magasabb - írja a KSH legfrissebb felmérése.Ebből a a legtöbbet, átlagosan 20 412 forintot élelmiszerekre és alkoholra költöttük,17 ezer forint lakásfenntartásra és háztartási energiára, 8191 forint pedig közlekedésre ment.

Az összes adatot itt megnézheted:

2016-ban a lakosság összkiadásainak 59,2 %-át fordította alapvető termékekre, a többi pénzt pedig extrább, nem létszükségletű dolgokra, például ruhákra, szórakozásra.

Ha a fenti adatokat mennyiségekben nézzük, akkor elmondható, hogy 2016-ban a háztartásokban fejenként:

5,2 kg húst, szalámit, felvágottat,4,4 liter tejet,4,4 kg friss és fagyasztott zöldséget,3,8 kg gyümölcsöt,3,1 kg kenyeret,és 12 darab tojást vásároltak havonta.Az élelmiszereket a lakásfenntartás követi - ezt nézve a havi 17 ezer forintos átlagos kiadás 64,1 százaléka a háztartási energiára megy el, a másik nagy hányada pedig a vízellátásra, szennyvízelvezetésre, a szemétszállításra és a házak közös költségére.

Ezeket olvastad már?

via pénzcentrum

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...