Ennyi kólát iszunk meg egy év alatt

Rengeteg szénsavas üdítőt fogyasztunk 365 nap alatt, a Nielsen pedig ezúttal arra világítja rá a magyar fogyasztókat, milyen értékben és mennyi kólát fogyasztunk egy évben.

Több, mint 50 milliárd forint értékben fogyasztunk mintegy 3 millió hektoliter kólát Magyarországon egyetlen év leforgása alatt - derül ki a Nielsen felméréséből.
Az országban 2018 július és 2019 júniusa között készített felmérésből az derül ki, hogy az előző évhez képest csaknem 10%-kal nőtt az értékbeli, 7%-kal a mennyiségbeli fogyasztás, valamint inkább a gyártói márkás termékek fogynak jobban a piacon.
A szénsavas üdítőitalok értékbeli összforgalmának több mint hatvan százalékát teszi ki a kóla Magyarországon. A 300 millió liternyi üdítőt jellemzően (60 százalék) a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekből szerezzük be.
Az értékesített üdítők kétharmada tartalmaz cukrot, egyharmaduk cukormentes, ugyanakkor a cukormentes szegmens közel háromszor gyorsabban bővül. A kóla teljes értékbeli forgalmának 45%-át az 1-1,9 literes kiszerelés teszi ki, a 2 liternél nagyobb kiszerelések az értékbeli forgalom egynegyedét teszik ki. Az egy liternél kisebb kiszerelésű üdítőitalok az értékbeli forgalom közel egynegyedét teszik ki. Összesen 184 millió doboz, illetve palack kóla fogyott Magyarországon egy év alatt.
A gyártói márkák dominanciája a kategóriát illetően megkérdőjelezhetetlen: 90 százalék fölött márkásterméket fogyaszt a magyar.

EZ IS ÉRDEKES:

via MTI, 24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek