Így szereti a legjobban a farsangi fánkot Endrei Judit

A Magyar Televízió egykori bemondónője, majd szerkesztő-műsorvezetője, Endrei Judit a minap saját írásában árulta el, milyen lekvárral szereti a legjobban a farsangi fánkot.

Endrei Judit nemrég a Meglepetés oldalán publikált egy rövid írást a farsangi ünnep eredetéről, amelyben arra is kitért, hogy ő manapság miként ünnepel, illetve hogy milyen lekvárral szokta tálalni a finom farsangi fánkot.

Endrei Judit házi baracklekvárral szokta elmajszolni a farsangi fánkot / Fotó: Schumy Csaba

Endrei Judit finom házi baracklekvárral szokott farsangi fánkozni

A Magyar Televízió egykori bemondónője szerint a farsangot érdemes magunkra szabni, mert csak akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat. Véleménye szerint, ha bálba vagy mulatságba vágyunk ilyenkor, akkor ne habozzunk. De ha csak egy baráti társaságban bolondozunk egy jót finom falatok mellett, akkor az is tökéletes farsangnak számít.

Én mindenesetre arra számítok, hogy öreg barátnőm, Zsozsó megcsörget: „Sütöttem fánkot, hozhatok?”. Nekem pedig nincs más dolgom, mint a spájz polcáról leemelni egy üveg, magam készítette finom baracklekvárt, és jóízűen elmajszolni egy-két farsangi fánkot

– írja az egykori műsorvezető.

Próbáld ki ezeket a farsangi fánkokat

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Az egykori műsorvezető írásában továbbá kitért az ünnep eredetére is: „Arról már sokat olvashattunk, hogy német eredetű a „farsang” kifejezés, de nemcsak a latin országokban, szinte minden európai országban inkább a karnevál kifejezést használják. A farsang eredete részben az ókorba nyúlik vissza, de létezik egy közvetlen, néhány százéves eredet is, ez a késő középkorba vezet."

Címlapfotó: Schumy Csaba

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...