Emlékszel még a srácra, aki viccesen szórta a sót? Most újabb nagy dobásra készül!

Néhány évvel ezelőtt igazi mémmé vált Salt Bae, a srác, akinél érdekesebben és stílusosabban senki nem szórta a sót. A gyönyörű steakeket sütő fiú nem tűnt el, sőt!

Kevés olyan ember van, aki a koronavírus-járvány idején új vállalkozásba kezd, kiváltképp igaz ez azokra, akik a vendéglátásban dolgoznak.

via GIPHY

Salt Bae nevét még 2017-ben ismerhette meg a világ, ekkor vált ugyanis népszerű mémmé híres sószóró mozdulata. Akkor még kevesen tudták, hogy az eredetileg Nusret Gökce névre hallgató török férfi nem kispályás a gasztronómia világában, Isztambulban, Dubajban, Görögországban, Miamiban és New Yorkban is egy-egy elsőosztályú éttermet vezet. Nusret hatalmas, omlós steakjei és oldalasai azóta több millió like-ra tettek szert Instagramon és Twitteren, az étteremtulajdonos pedig nem állt meg a terjeszkedésben, legújabb tervei szerint hamarosan újabb éttermet nyit Los Angeles egyik legfrekventáltabb környékén, Beverly Hills-ben.

Az új Nusr-Et jó eséllyel a sztárok kedvenc találkozóhelye lesz , az eddig megnyílt éttermek ugyanis leginkább prémium minőségű marhahúsos ételeikről, na és persze a különleges kiszolgálásról híresek. A sószórás nagymesterének éttermeiben az eddigi évek alatt olyan vendégek fordultak meg, mint Leonardo DiCaprio, Leo Messi, Roger Federer vagy éppen David Beckham.

Az új steakhouse megnyitóját 2020 végére, 2021 elejére datálják a helyiek, sok minden persze még attól is függ, hogyan alakul a járványhelyzet az amerikai kontinensen. Salt Bae éttermeit nem mellesleg sok támadás érte az elmúlt években. Több neves kritikus szerint a felszolgált ételek felejthetőek, a húsok rágósak, és a minőség ellenében elképesztően drágák. Van olyan steak, ami csaknem 125 ezer forintba kerül!
Ha ez még nem lenne elég, alkalmazottai tavaly be is perelték Gökcét, amiért az sosem fizette ki a túlórákat, sőt, a felszolgálóknak járó borravalót is zsebre tette. A per során Gökcének 230 ezer dolláros kártérítést kellett fizetnie.
Ez is érdekelhet:

via eater, grubstreet.com

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!