Emlékszel még a srácra, aki viccesen szórta a sót? Most újabb nagy dobásra készül!

Néhány évvel ezelőtt igazi mémmé vált Salt Bae, a srác, akinél érdekesebben és stílusosabban senki nem szórta a sót. A gyönyörű steakeket sütő fiú nem tűnt el, sőt!

Kevés olyan ember van, aki a koronavírus-járvány idején új vállalkozásba kezd, kiváltképp igaz ez azokra, akik a vendéglátásban dolgoznak.

via GIPHY

Salt Bae nevét még 2017-ben ismerhette meg a világ, ekkor vált ugyanis népszerű mémmé híres sószóró mozdulata. Akkor még kevesen tudták, hogy az eredetileg Nusret Gökce névre hallgató török férfi nem kispályás a gasztronómia világában, Isztambulban, Dubajban, Görögországban, Miamiban és New Yorkban is egy-egy elsőosztályú éttermet vezet. Nusret hatalmas, omlós steakjei és oldalasai azóta több millió like-ra tettek szert Instagramon és Twitteren, az étteremtulajdonos pedig nem állt meg a terjeszkedésben, legújabb tervei szerint hamarosan újabb éttermet nyit Los Angeles egyik legfrekventáltabb környékén, Beverly Hills-ben.

Az új Nusr-Et jó eséllyel a sztárok kedvenc találkozóhelye lesz , az eddig megnyílt éttermek ugyanis leginkább prémium minőségű marhahúsos ételeikről, na és persze a különleges kiszolgálásról híresek. A sószórás nagymesterének éttermeiben az eddigi évek alatt olyan vendégek fordultak meg, mint Leonardo DiCaprio, Leo Messi, Roger Federer vagy éppen David Beckham.

Az új steakhouse megnyitóját 2020 végére, 2021 elejére datálják a helyiek, sok minden persze még attól is függ, hogyan alakul a járványhelyzet az amerikai kontinensen. Salt Bae éttermeit nem mellesleg sok támadás érte az elmúlt években. Több neves kritikus szerint a felszolgált ételek felejthetőek, a húsok rágósak, és a minőség ellenében elképesztően drágák. Van olyan steak, ami csaknem 125 ezer forintba kerül!
Ha ez még nem lenne elég, alkalmazottai tavaly be is perelték Gökcét, amiért az sosem fizette ki a túlórákat, sőt, a felszolgálóknak járó borravalót is zsebre tette. A per során Gökcének 230 ezer dolláros kártérítést kellett fizetnie.
Ez is érdekelhet:

via eater, grubstreet.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...