Ezen a repülőn annyi kaviárt és pezsgőt dönthetsz le, amennyi csak jólesik

A világ legjobb légitársaságaként számon tartott Emirates nem mindennapi újdonságokkal kényezteti el utasait a jövőben. A cég több mint 800 milliárd forintot fordít olyan fejlesztésekre, melyek az utasok kényelmét, hovatovább a határtalan luxust hivatottak megeleveníteni.

Pezsgő, kaviár, vegán menü: teljesen megújítja fedélzeti szolgáltatásait az Emirates. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága „Fly Better” szlogenjéhez hűen most több mint 2 milliárd dollárt (800 milliárd forintot) fordít a fedélzeti élmény fejlesztésére. Ennek részeként több mint 120 repülőgépen újítja meg a kabinbelsőket, és minden utasosztályon számos új szolgáltatást vezet be.

A repülés nem csak azért lesz élmény, mert több ezer méter magasan utazol

Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke a bejelentés kapcsán elmondta:

Míg más légitársaságok költségcsökkentésekkel reagálnak az iparági kihívásokra, az Emirates előre megy, és befektetéseinkkel még magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek. A világjárvány során folyamatosan új szolgáltatásokat és termékeket vezettünk be, hogy ügyfeleink számára biztonságos és nyugodt utazást biztosítsunk, beleértve a digitális szolgáltatásokat is, amelyek segítségével a földön töltött időből is ki lehet hozni a maximumot. Most pedig egy sor olyan kezdeményezést mutatunk be, amelyekkel az Emirates méltán híres fedélzeti élményeit még magasabb szintre emeljük.

Augusztustól az Emirates utasai a következőkre számíthatnak:

Új inspirációk, új menük

Az Emirates díjnyertes séfjei, világszínvonalú catering-csapata és vállalat beszállítóinak széles köre fogott össze, hogy megtervezzék és megvalósítsák a valaha volt legjobb fine dining élményt a felhők felett. Az Emirates új First Class menüt kínál utasainak egyes járatain, az étlapon olyan fogásokkal, mint a serpenyőben sült lazacpisztráng moqueca-mártással és kreol rizzsel, a sült kacsamell narancsos kakukkfűszósszal, párolt brokkolinivel és fondant burgonyával. Szeptember 1-jétől pedig a Business és Turistaosztályokon is megújult étlapok várják az utasokat.

Vegán választék

Mivel egyre több utasa választja a növényi alapú étrendet, az Emirates a megújult vegán menüjét is körültekintően állította össze. Nem csak a vegánok, de mindenki, aki egészséges és ínycsiklandozó növényi-alapú fogást választana, olyan kézzel készített, ínyenc ételek közül választhat, mint a serpenyőben sült ördögszekérgomba, az ízletes jackfruit biryani vagy a narancskeserűvel ízesített karalábészeletek. A desszertek ehhez illőek: választhatunk mogyoróval, pisztáciával és aranylevéllel díszített trüffeltortát, kandírozott rózsaszirmokkal és vaníliasodóval díszített zöldszőlő tortát vagy japáncitrom-gyöngyökkel meghintett bogyósgyümölcs-kompótot.

Kaviár és Dom Perignon az Emirates járatain

Pezsgő és kaviár

Az Emirates First Class élménye, amely mindig is a kiváló szolgáltatások etalonja volt, 2022-ben még magasabb szintre lép. A „dine on demand” szolgáltatásnak köszönhetően az utasok mostantól korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak kaviárt, melyhez kísérőnek a világhírű Dom Perignon pezsgőt kínálja a légitársaság. Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a luxus pezsgőmárkát.

Mozi a fellegekben

A First Class utasok emlékezetes filmes élményeket szerezhetnek a fedélzeten, ha nem mindennapi rágcsálnivalókat rendelnek maguknak, miközben az Emirates ice fedélzeti szórakoztató rendszerének 5000 csatornáját böngészik. A snack-menü olyan ínyencségeket kínál, mint a homár-szendvics, a hamburger-falatkák, az edamame bab, de a klasszikus sózott popcorn is rendelhető. Az utasok már a repülés előtt összeállíthatják saját ice lejátszási listájukat egyszerűen az Emirates mobilalkalmazáson keresztül, és előre kiválaszthatják a filmeket vagy tévéműsorokat, amelyeket mobiltelefonjukkal a beszállás pillanatában szinkronizálhatnak az ülésükön található fedélzeti szórakoztató rendszerrel.

A filmezés itt jobb, mint a moziban!

A farmról a tányérba - fenntartható ellátási lánc

Az Emirates Dubajból induló járatainak utasai a frissen szüretelt zöldségeket ropogtathatnak, melyeket a Bustanica kertjeiből takarítottak be. A Bustanicát, a világ legnagyobb vertikális farmját 40 millió dolláros befektetésből hozta létre az Emirates Flight Catering, az Emirates fedélzeti kiszolgálásra szakosodott leányvállalata. Az Emirates további fenntartható beruházásokba invesztál, és ahol csak lehet, helyi élelmiszer-beszállítókat és farmokat választ, hogy a legfrissebb termékeket szolgálhassa fel a fedélzeten.

Speciális vendéglátó képzés a légiutas-kísérő személyzet számára

Az Emirates a világ egyik legjobb vendéglátás-menedzsment iskolájával, az Ecole hôtelière de Lausanne-nal kötött megállapodást vendéglátási stratégiájának kidolgozása érdekében. Az Emirates kabinszemélyzete intenzív képzési programokon vesz részt, ahol elsajátítják a minőségi kiszolgálás minden elemét.

Kényelem és biztonság

Korszerűsített kabinbelső minden utasosztályon

A legjelentősebb beruházás a repülőgépflotta kabinjainak átfogó felújítása. amely során lecserélik vagy újrakárpitozzák az üléseket, a kabinokat új burkolatokkal, padlóval és egyéb belső elemekkel szerelik fel. Az Emirates minden kabinosztálya megújul, és bővítik a Prémium Turistaosztályokkal felszerelt gépparkot. Az átalakítás után az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a Prémium Turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók várják az utasokat. Az első repülőgép a tervek szerint novemberben érkezik meg az Emirates Engineering Centre-be az átalakításra, a tervezési munkálatok és a tesztelések pedig már javában folynak.

Az Emirates a közeljövőben további bejelentéseket tesz az új termékeiről és szolgáltatásairól.


Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...