Az emberek már kólával kenegetik a testüket, hogy barnább bőrük legyen

Te mit tennél meg, hogy napbarnított legyél? Nap, szoli, önbarnító krémek. Mindről tudjuk, hogy nem a legjobbak a bőrnek, szóval ennyi erővel akár kólában is ázhatnánk, nem?

Szeretsz napozni? Nem? Megértjük. Izzasztó, unalmas, ha pedig nem vagy annyira szerencsés, hogy 1-2 óra alatt magadra szedd az éves barnaságod (mint pl. én sem), gyakorlatilag teljesen haszontalannak érezheted a napon fővést. Aztán ott van még a tény, hogy veszélyes, rákkeltő, és délután 3-ig jobb elkerülni.

Ezután jöhetnek sorba a művibb, ám nem biztos, hogy veszélyesebb módszerek, a napbarnítók, a krémek, sprayk és a szolárium. Barnulni baromi veszélyes, na.

Most viszont kipattant valakinek az okos fejéből egy extrém alternatíva minderre :

KEND BE MAGAD KÓLÁVAL!

A működési elv:

Állítólag ha a napra menetel előtt bekened a bőröd Coca-Colával, mintha napolaj lenne, jobban barnulsz a benne levő karamellszínezéknek köszönhetően. Amúgy a dolog a britektől indult tavaly, és nem veszélytelen. A New York-i Mount Sinai kórház szakértő bőrgyógyásza szerint valóban gyorsíthatja a barnaság elérését, de inkább távol tartaná magát az eljárástól.

"A bőrre kenve valóban átmeneti barnulást eredményezhet, sötétebb tónusúvá válhat tőle a bőr, de a kóla savas kémhatása lehámlaszthatja az elhalt bőrsejteket, ezáltal a káros UV-sugarak sokkal könnyebben behatolhatnak a bőrbe, könnyebben leéghetünk."

Mit gondoltok? Kipróbálnátok?

Ezeket olvastad már?

viaallure

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek