Az emberek már kólával kenegetik a testüket, hogy barnább bőrük legyen

Te mit tennél meg, hogy napbarnított legyél? Nap, szoli, önbarnító krémek. Mindről tudjuk, hogy nem a legjobbak a bőrnek, szóval ennyi erővel akár kólában is ázhatnánk, nem?

Szeretsz napozni? Nem? Megértjük. Izzasztó, unalmas, ha pedig nem vagy annyira szerencsés, hogy 1-2 óra alatt magadra szedd az éves barnaságod (mint pl. én sem), gyakorlatilag teljesen haszontalannak érezheted a napon fővést. Aztán ott van még a tény, hogy veszélyes, rákkeltő, és délután 3-ig jobb elkerülni.

Ezután jöhetnek sorba a művibb, ám nem biztos, hogy veszélyesebb módszerek, a napbarnítók, a krémek, sprayk és a szolárium. Barnulni baromi veszélyes, na.

Most viszont kipattant valakinek az okos fejéből egy extrém alternatíva minderre :

KEND BE MAGAD KÓLÁVAL!

A működési elv:

Állítólag ha a napra menetel előtt bekened a bőröd Coca-Colával, mintha napolaj lenne, jobban barnulsz a benne levő karamellszínezéknek köszönhetően. Amúgy a dolog a britektől indult tavaly, és nem veszélytelen. A New York-i Mount Sinai kórház szakértő bőrgyógyásza szerint valóban gyorsíthatja a barnaság elérését, de inkább távol tartaná magát az eljárástól.

"A bőrre kenve valóban átmeneti barnulást eredményezhet, sötétebb tónusúvá válhat tőle a bőr, de a kóla savas kémhatása lehámlaszthatja az elhalt bőrsejteket, ezáltal a káros UV-sugarak sokkal könnyebben behatolhatnak a bőrbe, könnyebben leéghetünk."

Mit gondoltok? Kipróbálnátok?

Ezeket olvastad már?

viaallure

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...