,,Az emberek azt hiszik, hogy a drágább az jobb" – Pupákokkal kóstoltattunk olcsó és drága kajákat

Gyerekekkel teszteltettük kedvenc ételeik olcsó és drága verzióját. Meglepő lett az eredmény – a borsos ár nem mindig garancia a sikerre! 

Pizza, csoki, kóla, chips...Minden gyerek szereti ezeket, de vajon meg tudják-e mondani íz alapján, melyik kerül többe, melyik a drágább verzió? Erre kerestük a választ, és meglepő lett az eredmény!

Míg a csokikrém és a kóla esetében egyöntetű válasz érkezett arra, hogy melyikért fizettünk többet, addig az ínyencségeknél mást tapasztaltunk. Az általunk kérdezett gyerekek által közutálatnak örvendő halrudacska esetében például mindegyikük a gagyit tartotta finomabbnak és drágábbnak. Tehát egy olyan terméket sztároltak, aminek a haltartalma mindössze 25%. A csokoládé és a chips esetében sem szerették annyira az extra hozzávalókat.

A majdnem 1000 forintos áron vásárolt chipset túl csípősnek tartották, míg ugyanolyan ízesítésű olcsó társából a forgatás után alig hagytak. A kitűnő alapanyagokból összeállított vékonytésztás pizzát ízetlennek érezték, az aluljárókban is kapható vastagtésztás olcsót pedig mennyeinek. A kakaóbab-darabkákkal teletűzdelt belga tejcsokoládénál pedig jobban szerették a tortabevonó minőségű sima tejcsokit.

A gyerekek a végén a maguk módján meg is fogalmazták, hogy nem mindig finomabbak a drága termékek, de azt is biztosra vették, hogy az olcsó dolgokban sokkal több az adalék. Abban viszontmegegyeztünk, hogy néha belefér, ha bedobunk a kosárba valami ócska finomságot!

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...