Élve főttek meg a kagylók a kaliforniai hőségben

Nem csak Európában, hanem az egész világon tombol a hőség, a június végi forróságban pedig sajnos volt, ami szó szerint megfőtt. 

Amerikában is tombol a hőség, a kaliforniai Bodega Bay partjainál pedig tömegesen érkeztek olyan bejelentések, mely szerint a vízben található kagylók egész egyszerűen megfőttek a nagy melegben - írja az index.hu.

Csaknem 140 mérföldes partszakasz lehet érintett az eddig példátlan ügyben, mely a tengerbiológusok szerint hatalmas veszélyt jelenthet az óceánra és annak élővilágára. A szakértők szerint az óceánban fellelhető kagylók legalább olyan fontos részei az ökoszisztémának, mint a fák: ha a kagylókkal baj van, az hatással lehet az összes többi élőlényre is - nyilatkozta a Guardian magazinnakJackie Sones tengerkutató.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via index.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...