Elstartolt a Bocuse d'Or Lyonban, rögtön egy váratlan fordulattal

Pohner Ádám és a magyar csapat ma reggel 8:10-kor megkezdte a versenymunkát a versenyboxban. 

A magyar csapat magabiztosan dolgozik a Bocuse d’Or lyoni döntőjében, ebben nincs változás, a zsűrizésben viszont történt egy váratlan fordulat. Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem teszi lehetővé, hogy részt vegyen a mai kóstolózsűrizésben, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át.

Így aztán két év után az egykori magyar versenyző ismét a boxok közelébe kerül, igaz, ezúttal az asztal túlvégén végzi a munkát. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt.

A változás semmilyen módon nem befolyásolja a magyar csapat szereplését.

Pohner Ádám

A Bocuse d'Or világdöntője kedden és szerdán zajlik, összesen 24 ország részvételével. Kedden 10 ország versenyzik, a magyarok kezdtek másodikként. Rendkívül erős a mezőny, mivelma főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is.

A csapatoknak két étellel kell előállniuk: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A verseny történéseit a Bocuse d'Or Facebook-oldalán is követhetitek:

Ez is érdekelhet az ízHUSZÁR magazinon:

Enzsöl Balázs édességei mellett nem lehet szó nélkül elmenni

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...