Túlélő nasscsomagot a munkába!

Megrendeled az ebéded, de nem érkezik meg időben, esetleg nem ízlik, vagy már alig van pénzed hó végén? Akkor segítünk átvészelni a rosszabb napokat!  

Jobb félni, mint megijedni, vagyis érdemes a munkahelyi szekrényben tartani egy dobozt, amibe olyan dolgokat válogatunk össze, amik megmenthetik az íztelen ételeket, vagy épp kisegíthetnek, hogy átvészeljünk a napot, ha például nem volt túl bőséges az ebéd.
Először is üljünk le, és gondoljuk végig, milyen jellegű ételeket szoktunk fogyasztani, és azokhoz milyen tartós mártások, fűszerek passzolhatnak – hogy legyen esélyünk majd felturbózni őket. Mikor szoktunk megéhezni? Mert az ebéd fontos, de ott van még a tízórai, na meg persze délután is vágyik az ember egy-két falatra.
Emellett az is lényeges, hogy csak olyan alapanyagokat tartsunk ebben a dobozban, ami valóban tartós. Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy hűtővel ellátott a munkahelyünk, akkor persze semmi pánik, oda aztán pakolhatjuk a plusz tejfölöket, joghurtokat, sajtokat. De ha esélyünk sincs ilyesmire, a következőképpen érdemes összeállítani ezt a mentőcsomagot.

Az elsősegélycsomag

Ha felturbóznád az ételeket, tarts a dobozban egy kevés sót, borsot, esetleg pirospaprikát, szárított zöldfűszert, chilipelyhet, mézet vagy cukrot. Nem kell nagy mennyiségekre gondolni, akár egy kis fakkos (gyógyszeres) dobozban is tárolhatjuk ezeket.
  • Ketchupot a pizzának és mustárt a hamburgernek! Persze lehet ezeket külön is rendelni az ételhez, csak véleményem szerint sokszor nem éri meg - ahogyan egyébként a tejföl sem - , ezekkel a kis tubusos mártásokkal tehát pénzt is spórolhatunk.
  • Szójaszószt sem árt tartani benne – már ha kedveljük a ázsiai vonalat. Kissé sós íze miatt egyébként a legegyszerűbb magyar levessel is csodákat művel.
  • Dobozos sülthagyma is kerülhet bele, én nem tagadom, hogy már szinte függő vagyok. Számtalan ételt feldobhatunk vele és szuperfinom. Csak ajánlani tudom.
  • Ha már az előbb említettük a leveseket, a kruton és a levesgyöngy is mehet a dobozba. Némileg tartalmasabbá tesz egy krémlevest, de akár egy salátát is.
  • A reszelt dobozos parmezán is jól jöhet a tésztaételeknél, salátáknál. Persze az íze sehol nincs egy frissen reszelt sajthoz képest, de van az a helyzet, amikor ételmentő lehet.

Túlélődoboz

Ha reggel nincs már időnk beugrani egy pékségbe, vagy úgy gondoljuk, simán kihúzzuk az evéssel ebédig, rosszul tesszük. Mert ugye tudjuk, hogy nagyon fontos a reggeli étkezés. Na hát pontosan az ilyen helyzetekre érdemes tartani a fiókban egy-két finom falatot. Biztosan hálát adunk majd az égnek, hogy előre gondolkodtunk.
Hogy mi kerüljön bele? Nem váltjuk meg ezekkel a világot, de érdemes észben tartani.

Sokgyümölcsös müzliszelet

Itt az ősz, rámjött az aszalhatnék. Mivel indítsuk a szezont, nyilván szilvával az olcsó, és egyszerű, ha az megy, akkor jöhet a füge, az utolsó szem barackok, birsalma...Szereztem ...

Müzliszelet, kétszersült, konzerves májkrém vagy tonhal – persze csak ha utóbbi miatt nem néznek ránk rossz szemmel a kollégák - , abonett, kekszek, esetleg csokiszeletek. Legrosszabb esetben pedig zacskós levesek - persze csak ha van mikró vagy vízforraló a közelben.

Ti miket tartotok a munkahelyeteken?
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...