Első dolog, amit minden reggel meg kell tenned ébredés után

Ébredés után három dolog szokott eszembe jutni: visszaaludni, hasra fordulni, munka helyett átaludni a napot. Ezeknél viszont sokkal hasznosabb dolgot teszek reggelente.

Nincs menekvés, az évek múlásával engem is utolért a végzet: folyamatosan keresem, kutatom azokat a hétköznapi apró trükköket, amik segítenek, hogy (minél tovább maradjak üde és fiatal) jobban érezzem magam a bőrömben és egészségtudatosabban éljek.

A reggeli ébredés pillanatában persze inkább vagyok tudattalan, mint bármi más, de az első dolgom mindig ez: meginni egy nagy pohár vizet.

És most az is elárulom, hogy miért...

  • Szomjas vagyok: elalvás előtt nem iszom sokat, mert akkor az éjszakát nem alvással töltöm. Reggelre elfogynak a víztartalékaim, plusz száraz a levegő is nálunk – kell a folyadékpótlás.
  • Szeretek reggel sokat inni: az utóbbi években rászoktattam magam, hogy naponta 2,5-3 liter folyadékot igyak, de ez rohanósabb napokon néha mégsem sikerül. Az viszont biztos, hogy soha nem indulok el otthonról reggeli nélkül, amihez mindig sokféle folyadékot iszom. Hangulattól és az otthoni készletektől függően tea, kávé, tej, gyümölcslé és még víz is kerül a poharamba – ezekkel teljesítem is a napi folyadékbevitel felét.
  • Ilyenkor készítem elő az egész napi víz adagomat: általában szűrt vizet iszom, amit otthonról dolgozás esetén kancsóba, jövős-menős napokon pedig szemrevaló kulacsba teszek. Uborkaszeletek, citrom- és narancskarikák is kerülnek néha bele, de ha igazán ráérős napom van, akkor frissen facsart leveket öntök a vízbe, így egy cukormentes limonádészerűségek kapok.

Tudom, hogy nem könnyű tartani a napi 3 liternyi folyadékbevitelt, de én vagyok rá a példa, hogy nem is lehetetlen. Egy kis odafigyeléssel és a hosszú távú saját rutin kialakításával neked is sikerülhet. Ha elég vizet iszol, szebb lesz a bőröd, jobban fogsz aludni, és általában jobb lesz a közérzeted. Nekem bevált. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...