Előre kockázott mirelit avokádót dobnak piacra...ráadásul érthető oknál fogva

Újabb megosztó termék került piacra, ezúttal avokádótémában. Kell ez az emberiségnek? 

Az avokádó megosztó jószág, főleg, mióta tudnivaló, hogy fél erdőket vágnak ki miatta, akkora a kereslet iránta világszerte. Íze, igaziból, ha nagyon őszinték vagyunk magunkhoz, eléggé letisztult (más szóval nem túl intenzív), viszont a textúrája, egészségre való hatása és sokszínűsége, univerzális felhasználási lehetőségei meggyőzőek.

A legprózaibb gond vele mégis az, hogy nehéz belőle PONT MEGFELELŐEN ÉRETTET választani. Vagy kemény, mint a szikla, vagy túl barna, és ehetetlen, ha pedig egy pont jót választasz, és vársz vele fél napot, hogy elfogyaszd, addigra az is túlérik.

Kényes egy fajta, na.

Viszont most megoldódni látszik ez utóbbi - kérdéses, hogy valóban annyira égető - probléma: a Welch's nevezetű, amerikai farmerekből álló cég ugyanis piacra dobta az előre kockázott, éppen tökéletesre érett avokádók mélyhűtött verzióját.

Így néz ki a kockázott-mélyhűtött avokádó

Hogy miért jó? Mert nem kell tanácstalanul nyomkodnod a bolti avokádókat, azon filózva, melyiket válaszd, ezt ők előre megtették helyetted. Egy kitétel: ez a módszer inkább a pépesítésre szánt avokádóból készült ételekhez hasznos, friss salátákhoz például kevésbé alkalmas.

Receptajánló:

Avokádós tonhalkrém

A reggeli a legfontosabb étkezés. Legyen energikus, finom, minőségi, lelket kisimító. Egy kényeztetési lehetőség is, hogy jó lendületet kapjon a napunk. Ha lehetőségünk van rá, ...

Guacamole Mexicana

Kedvelem nagyon a sima avokádókrémet is, de az eredeti guacamolénak nincs vetélytársa. A jófajta mexikói quesadilla egyik elengedhetetlen kísérője az erős, hagymás-paradicsomos salsa, ...

Így ha guacamoléhoz, avokádókrémhez, turmixhoz, leveshez, smoothie-hoz akarnád előkapni a szupergyümölcsöt, irány a mélyhűtő!

Kíváncsiak vagyunk, hogy nálunk is megjelenik-e a termék. Vagy inkább csak kevesebbet fogyasztunk belőle, akkor viszont a tökéleteset választjuk, és a kivágandó fáknak is kedvezünk.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...