3 előre csomagolt termék, amit inkább kergess ki a konyhádból

Előre csomagolt termékeket gyakran vásárolunk ebben a modern korban, hiszen kényelmes választást jelentenek, azonnal fel tudjuk őket használni a konyhában, anélkül, hogy meg kéne dolgoznunk értük. Van azonban néhány termék, amit jobb, ha elkerülünk.

A mindennapos rohanás néha annyira átveszi az irányítást az életünk felett, hogy tényleg elhisszük, egyes konyhai feladatokra nincsen időnk. Ezért kényelmi, előre csomagolt termékeket és alapanyagokat vásárolunk. Elsőre sokszor jó vásárnak tűnhet egy-egy ilyen tranzakció, azonban a főztünk már nem fog annyira örülni neki, általában ugyanis rosszabb minőséget képviselnek ezek a csomagolva, reszelve, szeletelve a konyhánkba érkező alapanyagok. De mit kerüljünk el, és mit tartsunk meg?

3 előre csomagolt termék, amit inkább kergess ki a konyhádból

Előre reszelt sajt

Nem olyan bonyolult feladat a sajtreszelés, annyira legalábbis biztosan nem, hogy előre reszelt sajtot kelljen vennünk helyette. Ne is tegyünk így, ugyanis a szálak közé általában keményítőt kevernek, hogy ne ragadjanak össze. Ez pedig furcsán viselkedhet, ha főzünk vele: besűríti azt, amit nem kéne, és nem olvad úgyanúgy, mint a frissen reszelt sajt.

Ezzel szemben előre szeletelt sajtot bátran vegyünk, ugyanis az jól jöhet hideg és meleg szendvicsek készítésénél. Ráadásul egyenletesebb, szebb szeleteket kapunk a csomagból.

Színházi sajtos perec

Sajtos, foszlós, és könnyen elkészíthető nosztalgikus perecet hoztunk nektek. Légiesen puha, túlsajtozott és falni való. Pontosan olyan, mint amit gyerekkorukban a színházi büfében ...

Előre darált dió

Vannak azok a szerencsések, akik egész évben dióhoz jutnak a fáról, mások kénytelenek megvásárolni a magvat. Ha ez utóbbiak közé tartozunk, könnyen elcsábulhatunk az előre darált dió hallatán: süteményekben azonnal felhasználható, verejték nélkül megszerzett alapanyag? Elég jól hangzik!

Annyira talán azért mégsem: a már darált formában megvásárolt dió íze gyakran jóval gyengébb, mint a frissen, a konyhában darálté, hiszen feltehetően eltöltött már valamennyi időt a zacskóba zárva. Sőt, ha nem figyelünk, akár benézhetünk egy előre cukrozott vagy furcsaságokkal (pl. napraforgómaggal) dúsított terméket.

Teljesen más a történet, ha a mákról beszélünk: az előre darált mákhoz nem szoktak semmit (maximum cukrot) keverni, viszont az egész magot otthon nehézkes ledarálni. Ezt tehát vehetjük nyugodtan.

Előre vágott saláta

Egyetlen helyzetben lehet jó választás a csomagolt salátakeverék: ha rögtön a vásárlás után szeretnénk az egészet felhasználni, és amúgy nem lenne időnk feldarabolni-szeletelni az összes zöldséget. Ugyanis, ha a zacskó tartalmának felét későbbre eltesszük, nagyon gyorsan megromlanak, megpunnyadnak a levélkék.

Diós linzerkoszorú

Az omlós tészta megfizethető, gyors az elkészítése és nagyon egyszerű. Roppantmód sokoldalú, változatosan megtölthető, felhasználható, a végeredmény pedig egy istenei teasütemény, ...

Olasz lupini saláta

A lupini, magyarul farkasbab úgy néz ki, mintha egy órás, mutáns kukoricaszem lenne, amire valaki még rá is taposott, így palacsintává lapult. Előfőzött állapotban, sós vízben ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több segítség a főzéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...