Élményfőzés: Mostantól csak úgy főzünk zöldségkrémlevest, mint Sass Dani

A Knorr és a Nosalty közös, Élményfőzés néven futó projektjének utolsó hétvégéjén Sass Dani készített el egy mennyei sültbrokkoli-krémlevest. Ezt a receptet csak egyszer kell kipróbálni ahhoz, hogy a későbbiekben csak és kizárólag sült zöldségekből készüljön a krémleves!

A Nosalty és a Knorr közös sorozatában 5 hétvégén át 5, a főzésben is igencsak jártas híresség készít el különböző ételeket a jövő élelmiszereivel. Az Élményfőzés ötödik és egyben szezonzáró részének vendége Sass Dani volt, aki egy fergetegesen ízletes, gyors és laktató póréhagymás sültbrokkoli-krémlevest készített el a Nosalty konyhájában.

Az Élményfőzés vendége Sass Dani volt

Az Élményfőzés lényege, hogy az emberek könnyen elkészíthető, ízletes és praktikus receptek által kerüljenek közelebb a növényi életmódhoz. A cél nem az, hogy a húsfogyasztást egyik napról a másikra teljesen mellőzzük az életünkből, csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy apró lépésekkel, kevesebb hús és több zöldségféle, hüvelyes és olajos mag fogyasztásával nemcsak szervezetünkkel tehetünk jót, de környezetünknek is segíthetünk.

Sass Dani receptje teljesen új szintre emeli a zöldségkrémlevesek fogalmát. A gasztroblogger a leves fő alapanyagait, vagyis a póréhagymát és a brokkolit előzetesen sóval, borssal és némi chilivel fűszerezte meg, majd alig húsz perc alatt ropogósra sütötte őket. Így került bele a levesbe a zöldség, mely teljesen új ízeket szabadított fel.

Dani szerint minden zöldségnek jól áll, ha a krémlevesbe főzés előtt egy kicsit megpirítjuk, ezt a receptet pedig csak egyszer kell kipróbálni ahhoz, hogy többé ne is akarjuk csak sima párolással megpuhítani a brokkolit, vagy adott esetben a karfiolt, édesburgonyát.

Kattints a képre a póréhagymás sültbrokkoli-krémleves teljes receptjéért!

Az egy órás élményfőzés során néhány hasznos tippet is sikerült ellesnünk A konyhafőnök című műsor második helyezettjétől: Dani a fenntarthatóság és a pazarlásmentes főzés jegyében még a brokkoli torzsáját sem hagyta ki a levesből (a zöldségtorzsáról egyszerűen vágjuk le a fásabb részeket, és mehet is a sütőbe), a póréhagymát pedig mosás előtt érdemes a száránál bevágni, így könnyebben kimosható belőle a homok.

A brokkolikrémleves a Knorr színezék- és adalékanyagmentes póréhagymás levesporától lett még ízletesebb, ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet pedig ide kattintva bárki elkészítheti akár egy óra alatt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...