Élmények és ízek

„Minden pohár bor, amit elfogyasztasz, egy szelet kenyér a szőlősgazda családjának az asztalán” – mondta Mathiász János, a szőlőbűvész, valamikor a 19. század végén. Neki pedig hihetünk, hiszen aligha akad ember az országban, aki annyit foglalkozott volna a szőlővel és a borral, mint a múlt századi nemesítő.

ATerra Hungarica BorSzalonrendezvényének november 19-én a budapesti Gerbeaud-ház adott otthont. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy bemutassák a természethű magyar borokat, ennek keretében pedig több mint harminc kisebb-nagyobb borászat képviseltette magát.

Milyen is a természethű bor? Olyan, amelyet a borászmester a saját borvidéken termesztett szőlőből állított elő természet- és tájhű gazdálkodással. A bor készítése során nem kap olyan mesterséges vagy természetes adalékokat, ami megváltoztatná karakterét, illetve a saját borvidéken kívül csak palackozott formában kapható. A BorSzalon harmincegy kiállítójának háromfajta borát kellett bemutatnia a közönségnek, akik végig ízlelhették a könnyű fehéreket, a finoman pezsgő rosékat,a testes vöröseket és a bejáratnál kapott füzetekbe ki is írhatták magukból a frissen szerzett ízélményeket.

A Gerbaud-ház fogadóterében lévő büfében kiváló borkorcsolya-tálakkal kedveskedtek az amatőr és profi kóstolóknak. A különböző sonkák és kolbászok, a libamáj-falatok, a nap érlelte paradicsom- és olajbogyóköretek, és a desszertként kínált bonbonok és macaronok tökéletes kiegészítői voltak a kilencven fajta kiváló bornak. Hogy akadt-e, aki az összeset végigkóstolta? Azt megígérhetjük, hogy jövőre figyelni fogjuk! Abban azonban már most biztosak vagyunk, hogy a Terra Hungarica remek bemutatót szervezett, és remélhetőleg sikerült új hagyományt teremteniük!

Dacota

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...