Ellentmondásos szépség: itt a rózsaszín, génmódosított ananász

Valósággá vált a rózsaszín ananász. Sajnos nem egy jótündér varázsolta el a jól ismert sárga gyümölcsöt, hanem géntechnikai laborok szülötte az édes, szépséges rozéananász.

Gyönyörű, de furcsa teremtmény született egy laboratóriumban. 12 éve dolgoznak azon a szakemberek, hogy kifejlesszék a rózsaszín ananászt, és 2017-ben már olyan mezőgazdasági óriásvállalatok, mint a Del Monte és a Dole árulják is ezt a terméket - írja a Delish.

Az amerikai élelmiszerbiztonságért felelős hivatal, az FDA (Food and Drug Administration) engedélyezte a rózsaszín ananász forgalmazását. Indoklásuk szerint ez az ananász csupán kevesebbet tartalmaz egy, a hagyományos ananászban amúgy is megtalálható enzimből. Ez a változás azt eredményezi, hogy a rózsaszín színért felelős likopinból több található az új gyümölcsben, míg a klasszikus verzióban a sárga béta-karotin volt túlsúlyban. A likopin színezi pirosra a görögdinnyét és a paradicsomot, így fogyasztása veszélytelen.

Már nem szükséges a fantáziánk, hogy rózsaszínek lássuk az ananászt

Ha elterjed ez a gyümölcs, lehet, hogy rózsaszín pina coladát fogunk szürcsölgetni, de habos sütik tetejére szórva is izgalmas lesz . Miután a vattacukor ízű szőlő valósággá vált, már nincs min csodálkoznunk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magzinon?

Csípős Cheetos, vodka és paradicsomlé egy pohárban - itt az újgenerációs Bloody Mary

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...