Ellentmondásos szépség: itt a rózsaszín, génmódosított ananász

Valósággá vált a rózsaszín ananász. Sajnos nem egy jótündér varázsolta el a jól ismert sárga gyümölcsöt, hanem géntechnikai laborok szülötte az édes, szépséges rozéananász.

Gyönyörű, de furcsa teremtmény született egy laboratóriumban. 12 éve dolgoznak azon a szakemberek, hogy kifejlesszék a rózsaszín ananászt, és 2017-ben már olyan mezőgazdasági óriásvállalatok, mint a Del Monte és a Dole árulják is ezt a terméket - írja a Delish.

Az amerikai élelmiszerbiztonságért felelős hivatal, az FDA (Food and Drug Administration) engedélyezte a rózsaszín ananász forgalmazását. Indoklásuk szerint ez az ananász csupán kevesebbet tartalmaz egy, a hagyományos ananászban amúgy is megtalálható enzimből. Ez a változás azt eredményezi, hogy a rózsaszín színért felelős likopinból több található az új gyümölcsben, míg a klasszikus verzióban a sárga béta-karotin volt túlsúlyban. A likopin színezi pirosra a görögdinnyét és a paradicsomot, így fogyasztása veszélytelen.

Már nem szükséges a fantáziánk, hogy rózsaszínek lássuk az ananászt

Ha elterjed ez a gyümölcs, lehet, hogy rózsaszín pina coladát fogunk szürcsölgetni, de habos sütik tetejére szórva is izgalmas lesz . Miután a vattacukor ízű szőlő valósággá vált, már nincs min csodálkoznunk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magzinon?

Csípős Cheetos, vodka és paradicsomlé egy pohárban - itt az újgenerációs Bloody Mary

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...