Ellen DeGeneres fontos dologra kérte meg 79 millió követőjét

A híres műsorvezető kevesebb hús fogyasztására buzdítja népes rajongótáborát.

Ellen DeGeneres az egyik leghumorosabbés legismertebb műsorvezető a tengerentúlon, akinél a legismertebb színészek és a hírességek vendégeskednek nap, mint nap. A műsorában a vicces pillanatok mellett kiemelten sokszor foglalkozik jótékonysággal és környezetvédelemmel, ezúttal pedig Instagramon kérte meg több, mint 79 millió követőjét, hogy csökkentsék a húsfogyasztást a mindennapokban.

Az #egyélkevesebbhúst hashtag mellett a #BeNeatEatLessMeat, vagyis légy kedves, fogyassz kevesebb húst felhívást azért találta ki, hogy felhívja a figyelmet arra, ha a mindennapokban kevesebb állati eredetű ételt fogyasztunk, azzal jót teszünk a környezetünket és az állatokat is óvjuk. A megoldás nem csak abban rejlik, ha teljesen elhagyjuk a táplálkozásunkból ezeket az élelmiszereket, hanem, ha folyamatosan rávesszük magunkat, hogy kevesebbszer válasszunk az étkezéseinkhez húsfélét.

A videóban elmondja, mennyire fantasztikus ötletnek tarja a "kevesebb húst fogyassz" szellemiségét, amire ő is a közösségi médiát böngészve talált rá, hiszen egyre többet jön szembe vele a kérdés. Méltatja, milyen áldásos hatása van a saját egészségünkre is, és természetesen egy kis viccet is becsempész a mondandójába. A vegánokat ugyanis megdicséri, és mókásan megjegyzi, az általa elmondottakra nekik nem is kell odafigyelniük.

Ő maga már több, mint tíz éve a növényi étrendet választotta, és bár nem tartja magát mindig szigorúan a szabályokhoz, mégis megfontolandónak tartja, a mértékletességet, amitől ő maga is sokkal jobban érezte magát.

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Instagram

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...