Elkészült a világ legnagyobb rántottája, szerinted hány tojás kellett hozzá?

Nem kevesebb, mint 62 ezer tojásból készítették el a világ leghatalmasabb rántottáját. Az elképesztő mennyiségtől nem éppen kívántuk meg a fenséges reggelit. Ti?

Újabb Guinness-rekordot döntöttek meg, amin csak ámulni tudunk, méghozzá Kolumbiában. A lelkes séfek nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint, hogy elkészítik a világ legtöbb tojásából készülő óriás rántottáját. Míg mi reggelente azon tűnődünk, a nap indításához elegendő e kettő, vagy három tojás, addig Soachában nem aprózták el a dolgot, és nem kevesebb, mint 62 ezer darabot ütöttek fel és keverték addig, míg elkészült a rántotta.

Nagyon durva, így nézett ki a készítés:

Látszik, hogy a hatalmas méretű serpenyő körül sürögnek-forognak a szakácsok, hogy végeredményként felmutathassák a 3100 kilós monstrum fogást. A Guinness-rekordot a helyszínen hitelesítették is, majd szerencsére nem ment kárba az őrületes mennyiségű étel és a város lakói falatozhattak belőle, míg a tojáshéjat biotrágyaként használták fel.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...