Van az úgy, hogy könyvet ír valaki, ami aztán megjelenik, tartanak könyvbemutatót, amire érkeznek az újságírók és a meghívott vendégek, akiket megkínálnak az ilyenkor szinte elmaradhatatlan, ám többnyire rágós, kemény, ízetlen pogácsával is.
Na, de mi van olyankor, amikor a saját nagymamánk a könyv egyik szerzője, és ráadásul még receptek is vannak a kötetben? Mindezt még tetézi, hogy a NoSaltyn rendszeresen jelentkezik egy bloggal, melyben ízelítőt ad a családban megesett történetekből és természetesen a főzőtudományáról is beszámol. Bizony ilyenkor valami olyasmit kell kitalálni, ami könnyen elkészíthető, egyszerűen körbekínálható, különleges, és ami a legfontosabb, még finom is.
Összedugtuk hát fejünket mi, nagyik és unokák, hogy a Nagyszülők és unokák című könyv bemutatójára kieszeljük, milyen falatkákat kínáljunk a vendégeknek. A választás a baconbe tekert aszalt szilvára a búvár sós rúdra és a sajtos csigára esett. Nem volt más hátra, beszereztük a hozzávalókat, mi több, meg is valósítottuk az ötletet, amolyan főpróbát tartottunk. A gyerekek lelkesen tekertek, szurkáltak, a kész „sünitálról” minden elfogyott, még mutatóba sem maradt – pedig kell a bemutatóra! Akkorra, ígérem, újra elkészítik!
Szívesen látunk hát mindenkit, aki a Mammut bevásárló központ Libri könyvesboltjának környékén jár szeptember 5-én délután 6 órakor, és kíváncsi a könyvünkre, na és a kis kukták tudományára! De mit beszélek! Még hogy kuktáknak titulálom őket, hiszen mindent önállóan csináltak, épp ezért sokkal inkább a főszakács címet érdemelték ki.
Mari nagyi