Egy elkésett lakásavató

Hónapok óta tartozunk egy lakásavatóval a barátainknak, amit most sikerült csak összehozni. Természetesen készültem pár finomsággal erre az alkalomra.

Jamie csirkecombjai

Még a nyár elején költöztünk új lakásba, Újlipócia szívébe. Annak rendje és módja szerint szerettük volna megünnepelni ezt a jeles alkalmat, de valahogy mindig úgy alakultak a dolgok, hogy vagy a vendégeknek, vagy nekünk nem volt megfelelő a kiválasztott dátum. Egy idő után már addig fajult a dolog, hogy poén tárgyává vált a mi kis lakásavatónk, és már senki sem hitte, hogy sikerül megszervezni. A cikk létrejöttéből adódóan gondolom, senkinek nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, végül csak összehoztuk. Természetesen némi harapnivalóval terveztem várni az érkezőket, de hétköznap este lévén, az idő szűkössége miatt okosan kellett megtervezni a menüt, hogy akár előző este is el lehessen készíteni, vagy legfeljebb annyi dolgom legyen, hogy összekeverjem vagy betegyem gyorsan a sütőbe.

Így egy egyszerű, rétegezett tésztasalátára, Jamie-féle csirkecombokra és egy bazsalikomos ricottakrémre esett a választás. A csirkecombokat már előző este bepácoltam és a hűtőben pihentettem, érleltem a nagy alkalomra, hogy jól átjárja a marinád őket. Köretnek angolzeller-szeleteket kínáltam mellé, arra az esetre, ha valakinek nem passzolna mellé a tésztasaláta, amit egyébként ugyancsak összeállíthatunk az eseményt megelőző este is. Ha szeretnénk, hogy az összetevők frissek maradjanak, illetve dolgozunk egy kicsit a látványra is, akkor javaslom, hogy alkalmazzuk a receptnél látható megoldást. A rukolát, vagy amilyen zöldet választunk hozzá, elég csak a tálalás előtt a tetejére halmozni, így az sem fonnyad meg, amíg a salátaalap a hűtőben várja az estét. Az összetevők természetesen szabadon variálhatóak, érdemes körbenézni a tésztasaláta-receptek között.

Panna rétegezett tésztasalátája

A bazsalikomos ricottakrém az egyik kedvencem, mert rettenetesen egyszerű, viszont friss, még meleg bagettre kenve elképesztően finom. Annyi a dolgunk csak, hogy a ricottát áttörjük és jó sok friss bazsalikomlevelet keverjünk hozzá. Mennyei!

A végére pedig egy egyszerű, akár közösen is elkészíthető, gyors desszertet terveztem. A befutó ízHUSZÁR poharas gyümölcsös túrótortája lett, szilva helyett barackkal. Szépen előkészítettük a hozzávalókat és mindenki maga állíthatta össze a saját kis desszertjét. Tapasztalataim szerint hasonló bulik esetén érdemes bevonni a vendégeket is a közösen elfogyasztandó ételek készítésébe, főleg, ha desszertről van szó. Higgyék el, lelkesek lesznek!

Még több tésztasaláta receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...