Elképesztő tortacsodákat készített a világhírű séf – Yotam Ottolenghi filmben hódítja meg a francia udvart

Ottolenghi és Versailles tortái címmel hamarosan egy lélegzetelállító dokumentumfilmet láthatunk arról, hogyan készülnek a világ legkülönlegesebb süteményei. 

Yotam Ottolenghi nevét ma már Magyarországon is egyre többen ismerik, köszönhetően itthon is megjelent szakácskönyveinek, melyek között egyaránt találunk egyszerű, mégis látványos zöldséges ételeket, különleges izraeli fogásokat és egyedi ízvilágú, tökéletesen megkomponált süteményeket is.
Az izraeli-angol származású, olasz felmenőkkel rendelkező séf 2018-ban nem mindennapi felkérést kapott a New York-i Metropolitan Múzeumtól: gondolja újra, és készítse el azokat az édességeket, tortákat, amelyeket a francia királyi udvar fogyaszthatott és élvezhetett 1682 és 1789 között egészen addig, amíg fel nem ütötte a fejét a királyságban egy, a nemesség számára kellemetlen jelenség: a francia forradalom.
A felkérésről és a cukrászati szempontból óriási kihívásról Laura Gabbert készített egy izgalmas, látványos dokumentumfilmet Ottolenghi és Versailles tortái címmel. A több mint hetven perces dokumentumfilmben a teljes projekt megszületését követhetjük végig: a séf hol máshol, ha nem Versailles-ban gyűjt ihletet a koncepcióhoz, gyűjti össze a világ legjobb cukrászait, akik extravaganciát nem mellőzve dolgoznak például a Versailles-i udvar ehető, teljes egészében pontos másolatán, egyaránt láthatjuk a komoly munka sikereit és árnyoldalait is.
A szemet gyönyörködtető filmben egy kicsit jobban megismerhetjük Ottolenghi kedves, alázatos személyiségét, aki szerint ,,egy recept sem lehet annyira jó, ha nem köthető hozzá valamilyen történet".
Ez is érdekelhet:

via The New York Times

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...