-
1.
Megőrülsz: itt a KRUMPLITEJ, a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb alternatív tej
Őrület, hol tart a tudomány: kifejlesztették a tejpótló mandula-, zab-, rizs- kesu, szója- és kókuszitalok után a krumplitejet, hát megáll az ember esze. Hogy miért jó? Mert amellett, hogy irtó olcsó alapanyagnak számít világszerte, a legfenntarthatóbb is.
-
2.
Kihirdették 2021 Ország Tortáját, és a cukormentes győztes is megvan
Kedden megtudtuk, melyik édesség nyerte el 2021-ben a „Magyarország Tortája” és „Magyarország Cukormentes Tortája” címet, de a Szent István-napi kenyér győztesére is fény derült!
-
3.
Ha így készíted a lecsót, biztos nem fogsz beleunni a nyáron
A kedvenc nyári zöldségeink vannak benne, három hónapig folyamatosan esszük, és nagyon szeretjük, talán néha rá is ununk. Igen, a lecsóról van szó, ami ugyan klasszikus formájában a legjobb, néha mégis ráfér egy kis extrázás.
-
4.
7 alapanyag, amit eddig rosszul pucoltál és vágtál
Mandarin, avokádó, mangó vagy hagyma – mutatjuk, hogyan érdemes pucolni ezeket az alapanyagokat, hogy a saját dolgodat is megkönnyítsd!
-
5.
Elképesztő ízvilágú sült hal 10 perc alatt...ez a recept könnyeket csal a szemünkbe
Halat sütni nem bonyolult dolog, ráadásul számos oka van annak, miért érdemes hetente legalább egyszer folyami vagy éppen tengeri élőlényt tálalni ebédre. Az aranydurbincs kiváltképp nagy kedvenc, sok helyen kapható, könnyen elkészíthető, ráadásul még szálka is alig van benne. Lehet ezt még fokozni? Lehet!
-
6.
Ezekből áll össze a tökéletes hambis zöldségpogácsa, ami nem esik darabjaira
Nem könnyű pálya a húsmentes hamburgereké. Nagyon sok kísérletezés és próbálgatás kell ahhoz, hogy létrehozzunk egy szaftos, ízletes zöldségpogácsát, ami nem esik szét, nem száraz, szóval mindent összevetve tökéletes.
-
7.
Ez a 10 nem mindennapi szín uralja idén a leggyönyörűbb konyhákat
Ha elvesztél, milyen legyen az új konyhád, milyen színek felé vedd az irányt, és nyitott vagy valami egészen másra, akkor jó helyen jársz, mert a következő gyűjtés összeszedi 2021 legmenőbb, és egyre népszerűbb trendszíneit a konyhában.
-
8.
Készíts velünk tökéletes téli CSALAMÁDÉT nyáron, egyszerűen
Itt az idő, hogy a sok friss zöldséget télire is elrakjuk, éppen ezért gondolunk már augusztusban is a télre, és mutatjuk meg nektek a legegyszerűbb és egyben legfinomabb csalamádé gyors és egyszerű receptjét.
-
9.
Itt a szezon: így használd fel a RIBIZLIT, a pici savanykás bogyót
Íze egyszerre fanyar és üdítő, annyiféle vitamin és ásványi anyag található benne, hogy szuperélelmiszernek is tartják, könnyen fagyasztható, rengetegféleképp felhasználható, fogyasztása valódi öröm – ez a ribizli, amiből ilyenkor kaphatjuk a legfinomabb, itthoni terméseket.
-
10.
FŰSZERepben a mediterrán térség – Ismerjük a babért, a köményt és a fahéjat is, de bánni is tudunk velük?
Sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. A következő – ötödik – megálló: a mediterrán térség.
Elképesztő ízvilágú halat sütöttünk percek alatt, fény derült az Ország Tortájára
A múlt hét is tele volt izgalmakkal: megfejtettük a tökéletes savanyúság titkát, megmutattuk, hogyan használd a ribizlit, és a mediterrán fűszerekkel is megismerkedtünk.